Odpusťte mi, ale já jsem v práci listovat zpět nemohla. Máme to nějaké zablokované, ale snad už se na to informatici koukli. Mohla jsem se vždy jen podívat na danou stránku a dál to nešlo... 🙁
Mno... Death Note mne docela vyvádělo z míry a nejvíc mne vytočil konec, ale to se tak někdy stává. Já ten hraný film neviděla a asi ani nechci. To můj drahý ho viděl a umíral při něm prý smíchy...
Z Ghibli studia mám nejraděj Mononoke (příjemná klasika, krásný mytologický příběh) a Cestu do fantazie (další mytologie). Pak taky Nausiicu a Howla (to je dost roztomilý steampunk v podobě anglické viktoriánské éry, sympatický příběh a hlavní dvojička)
Mno, u Elfen Lied mne taky trochu uzemnil konec, ale jinak to bylo dost dobré. Jen ti trupíci mne trochu rozesmívali.
A v InuYashovi mne dostával Seshoumaru a malá Rin a vlastně i další poloviční démoni, co se příběhem a filmama mihli. On Vůbec příběh o problémech mezi démony a lidmi mne přitahuje. V tomto anime byl krásně zpracovaný. 🙂
Co mám ale velice ráda, je Wolf´s rain. Toto anime mi vzalo dech. Příběh Lunar Tomy jsem už někde sice potkala-myslím, že to byla nějaká báje z některé Rusku blízké země-ale i tak mne to uchvátilo. Cheziny písně jsem taky znala...o to víc se mi to líbilo... A Darcia... slint A co teprve ten úžasný konec... Sice nemám ráda cykly, ale tento mne dostal...
Dále doporučuji, když máte blbý den a potřebujete se odreagovat, Tokio Mew Mew a Sailor Moon (což je Takeshiho klasika)