STOLNÍ KALENDÁŘ

Podoba

• (náhled ukázkové strany kalendáře)
  • formát kalendáře: 36 × 14 cm
  • barva svátků a nedělí přizpůsobena obrázku
  • vazba kroužková, bílá nebo černá, vynechaná v místě obrázku v zájmu zachování maximální velikosti motivu (dá se odstřihnout a použít třeba jako záložku), tisk oboustranný

Všechny informace ke kalendáři na 2022

... se teprve chystají, postupně doplňované informace najdete na webu

Archiv

všech kdy přihlášených i zařazených obrázků

o 5 dní později

Chtěla jsem jen dát vědět, že pracuji na souhrnném sepsání pravidel a postupu projektu stolního kalendáře. Ladím teď jakým způsobem řešit ještě slovenské platby (kdyby měl někdo nějaké zkušenosti, informace přivítám!)

Průběh bude v podstatě stejný jako v minulém ročníku, nic nebrání tomu, aby si zájemci už chystali obrázky 🙂

Největší změnou bude asi zavedení odměn autorům obrázků. Diskutovalo se to už loni, ale jak to bylo vše na poslední chvíli a nepovedlo se stolák protlačit do prodeje veřejnosti, tak na to už nedošlo... Zvážila jsem různé možnosti, od kalendářů zdarma (což už tu bylo a ukázalo se jako hodně finančně náročné), slevy na zakoupení kalendáře až po různé dárkové bonusy autorům vybraných obrázků a po zralé úvaze jsem zvolila jako nejlepší řešení pro všechny zavedení finanční odměny. Myšlenka je prostá - za každý prodaný výtisk obrázku by jeho autor získal nějakou částku. Čím více obrázků v kalendáři a zároveň čím více prodaných kusů, tím větší odměna autorovi. Jestli takto získané penízky použije na nákup kalendáře nebo jinak už je jeho volba (ne všichni stolní kalendář používáme).
Tato úprava bude mít samozřejmě přímý vliv na cenu kalendáře - k ceně kalendáře bude nutné připočítat odměnu za vnitřní obrázek krát počet vnitřních obrázků (bez těch z překryvu z minulého ročníku) + jednu větší odměnu za titulní obrázek. Navrhovala bych dvoj- až trojnásobnou oproti té za vnitřní obrázek.
Zajímalo by mě kolik si myslíte, že by autor měl dostat jako odměnu za každý výtisk obrázku? Respektive kolik jste ochotni autorovi za obrázek v kalendáři přispět?

• Uživatel Draggy odpověděl na tento příspěvek.

Samantha Vůbec nemám představu, kde se pohybuje výrobní a prodejní cena, ani kolik stojí běžně stolní kalendář, protože ho nepoužívám. A kolik by tedy bylo potřeba prodat kalendářů, aby se cena obrázků dostatečně rozmělnila, pokud by se vyplácela fixní odměna.

26 obrázků + 1 úvodní (pro rok 2021)

Za symbolickou 1Kč a 3Kč pro úvodní obrázek by to dělalo 29Kč/ks, kdyby se vyplácelo "od kusu".
    Kdyby se vyplácelo fixně, je potřeba znát počet prodaných kalendářů za uplynulé roky, udělat si průzkum trhu i mimo info.

Stolní kalendář za 500 bych si určitě nekoupila, ale v hladině 150-250 Kč si kvalitní kalendář dovedu představit. I dražší, pokud nabídne kvalitní/recyklovaný papír, užitečný design, lákavý marketing, kraviny jako poutko na tužku atd. 😃

• Uživatel Samantha odpověděl na tento příspěvek.

Draggy Měla jsem na mysli odměnu odvozenou z prodaných kusů. Tedy, fixní "zisk" z prodaného kusu kalendáře, nikoli fixní za účast. A nadhodila jsi hodnoty, které jsem si tak pro sebe uvažovala. Vím, že je to poměrně výrazný nárůst ceny, ale má myslím docela významnou funkci a snad to tak budou vidět i členové, kteří si kalendář koupí. Konkrétní ceny ještě nemám na letošek přepočítané. Je ale jasné, že cena nízkonákladového stolního kalendáře bude vždycky vyšší než těch masově produkovaných (už jen pro ten tisk a zpracování jinými technologiemi).

Papír i podoba zůstávají stejné - digitální oboustranný tisk na bílý 160g/m2 hlazený papír, stojánek ze světlého kartonu a vazba na výběr v černé nebo bílé barvě. Jak by sis představovala poutko na tužku na stolním kalendáři? O.o

No, já nevím jak výrazný nárůst ceny to je, když nemám ty čísla před sebou. 😃 Tedy výrobní a prodejní cenu kalendáře 2020. 🙂 V tu dobu jsem tady nebyla aktivní natolik, abych si ji pamatovala.

Poutko jsem jen tak nahodila, k tomu kartonovému stojánku by možná šlo nějaké připnout na cvoček, ale šlo mi o jakoukoliv přidanou hodnotu kalendáře. Když není masově dělaný (takže cenu větší produkcí nesrazíme), musíme být chytří a vymyslet přidanou hodnotu jinde. 😃

Draggy ceny teď taky z hlavy nevím, ale ono to může po roce (navíc takhle divokém) být poněkud jinak, nom, takže by to chtělo spíš udělat novou kalkulaci.
        Jo, přidanou hodnotu chápu, na druhou stranu, ta to také zdražuje, tak si vlastně nejsem jistá jak moc je potřeba vymýšlet ještě něco dalšího než vymazlit skutečně ten hlavní produkt, který si zákazník kupuje v první řadě? Za sebe to vidím jako to hlavní.

Já se bavím o těch cenách u loňska Sam, myslela jsem, že to se ví (tzn. kolik stála objednávka kalendáře používaného teď v roce 2020). 🙂 Možná jsem se špatně vyjádřila. Jenom pro představu, protože fakt střílím od boku a jestli řešíme peníze, tak čím víc informací, tím lépe pro rozhodování. 🙂

Jak jinak vymazlíš hlavní produkt než designem, materiálem a obrázky (které neovlivníme)? I v designu můžeme něco vymyslet, místo pro poznámky, pro to-do list, nevjem. 😃 Nebo nemusíme. Jen navrhuju, je mi jasné, že dražší materiál/více stran = vyšší cena. 🙂 Brainstorming ale nic nestojí 😃 A ber že se vyjadřuju jako jedinec, můj názor je kapka v moři.

Draggy já pochopila, ale podívat se na staré info a do svých poznámek jsem zvládla až teď doma - takže kalendáře na 2020 se prodávaly za 205 Kč (bez poštovného) a prodalo se 40 ks členům infa. Na nové jsem sama zvědavá, jak to bude, nejen cenově... už teď byly například ve velkém skladu pro republiku problémy s dodáním některých gramáží i běžně používaných papírů pro digitální tisk.

Jasně, vymýšlet samozřejmě můžeme a jsem ráda, že je jasný, že uvedení nápadů v život taky něco stojí (to je někdy na dlouhé vysvětlování). Napadá mě, že by se dalo využít trochu místa na stránce s přehledovým kalendářem, nebo ho pojmout jinak. Jenže na to by byla fajn odezva někoho, kdo ten kalendář používá aktivně a ne tak pasivně jako já 😃 Možná @Ludamira by mohla přispět poznámkou?
          Asi by se dala vymyslet i nějaká bonusová stránka, třeba se třemi obrázky k vybarvení, aršík samolepek nebo něco podobného, jen bych byla nerada, aby se díky tomu spotřebovával čas na obrázky, aby pak nebyl problém se samotným hlavním produktem, to je celé 🙂

Rozhodně se chci zkusit domluvit na společném odesílání (to bude asi složitější na organizaci) a hlavně na zařazení do e-shopu. Ještě uvažuju, s ohledem na uvolnění/zjednodušení přístupu sem na info, i zjednodušení zařazení autora do kalendáře - tedy ne nutně se omezovat jen na zdejší autory, ale třeba to rozšířit na české a slovenské (to podle toho jak se povedou vyřešit platby) dračí/fantasy autory.Ale to jsou možná velký oči, čas nemilosrdně utíká :/

Díky Sam, sorry že jsem na tebe tak tlačila. 🙂
          Super nápady (samolepky by byly moc fajn), taky si ráda počkám na někoho, kdo ten kalendář má na stole nejen na okrasu 🙂

Draggy v pohodě, však se nic zlého nestalo 🙂 upřímně, nečekala jsem, že se mi dostane odezvy až tak rychle 😃
            Bonusy promyslím, zatím hlavně si udělám poznámky a uvidíme. Hlavně by bylo fajn, kdyby se ozval někdo kalendář aktivně využívající i jinak než jako dekoraci a lapač prachu v jednom 😃

K těm platbám ze Slovenska doporučuju Fio. Tam jde přijímat Eura ze Slovenska bez poplatku.

Se stolákem držím palce, letos už snad na tom eshopu bude a náklad se zvedne 🙂

Dragarta koukala jsem ještě i na jiné banky, Dreit má Airbank, kde by převod měl být taky za nulu, ale nějak jsem zatím nenašla, jestli je tím i myšlen převod měn nebo by to muselo být na eurový účet. S obchodkou (kterou máme doma) je to jednoznačně složité a mají v tom zmatek i na pobočce 😃 na Fio není nutné mít účet v eurech, aby to fungovalo oběma směry? Myslím příjem i odeslání platby na Slovensko? Nikdo z mého okolí nemá, tak se ptám tu.

A díky, taky doufám 🙂

• Uživatel Dragarta odpověděl na tento příspěvek.

Dragarta Koukám ale že opačným směrem je to bez poplatků jedině pokud by čr-účet byl v eurech, jen v těch tabulkách nějak nevidím kolik je poplatek za převod z czk na eur a odeslání na slovensko...?

• Uživatel Dragarta odpověděl na tento příspěvek.

Samantha Opačně je to taky zdarma, viz "Jak provést ČR-SR platbu?". Tam posíláš rovnou Eura, takže zase jen převod podle kurzu banky.

Proč bys to ale potřebovala opačně? Nějaké vratky?

Dragarta takže za převod z CZK (tedy měny na účtu) na EUR se neplatí? Já vím, že to řeším asi do detailu, ale to je právě to v čem se to v bankách dost liší 😃
                    opačně (tedy na SR) to řeším kvůli odměnám za vybrané obrázky (víc tu https://draci.info/d/381-stolni-kalendar/2 ) - už jsem se poptala u autorů, co v kalendáři byli nebo mají zájem a s PayPalem to je tak půl na půl, proto bych to potřebovala vědět.

Jestli pak není jednodušší mít druhej účet v eurech a prostě si říct "jedu podle takovýho kurzu".

Dreit napadlo mi to, ale na druhou stranu mít účet k tomu, abych jednou za rok poslala 40 Kč... to mi nepřijde jako ideální řešení :/ proto hledám jak to udělat jinak a jaké jsou zkušenosti, v rodině si takovéhle složitosti očividně vymýšlím jen já 😃

Uch, premiéra v nových šupinách. 😀 Právě si mi podařilo přihlásit se konečně na nové info, doufám, že ne naposledy, protože jsem byla nucena změnit staré heslo (málo znaků). Má paměť je už poněkud chatrná, takové ty rady - napiš si to - jsou k ničemu, protože vzápětí zapomínám, kam jsem si to napsala. Speciálně kvůli tomu založený diářek ztrácím, takže nejspolehlivější na jakékoliv důležité poznámky je stolní dračí kalendář, který opravdu využívám velmi aktivně a čím dál více. 😀
                      Takže k nápadům na vylepšení: abych byla upřímná, budu hlavně ráda, když kalendář prostě bude, jestli v něm budou samolepky nebo omalovánky, je mi celkem jedno. Obrázky jsou skvělé (protože draci), místo na stručné poznámky také má, tak co více si přát. Kalendář má pro mne všechny náležitosti, co má stolní kalendář mít. Pokud by tam měl být nějaký bonus navíc, něco zvláštního či zajímavého, mohly by tam být v přehledu svátky. Tedy ne ty klasické, ani dračí (když jsme je nezvládli dát dohromady), ale takové ty, co slýchám v rádiu - Den tokajících tetřevů, Den záchodů, Den zdravého spánku (21.3.), ale i ty známější, jako Den dětí, Den matek, Den otců... zkrátka abych věděla, na koho nebo co bych si měla vzpomenout. 😃

Pravidla Souhlas se zpracováním osobních údajů