Destiny to bych nechtěl... eště by jedl co mi nechutná 😃 a měl bych třeba břichobol... nwm jak to vícehlavý drak může snášet i když ten by jedl stejně enem maso 😃 ( leda že by nějaká hlava byla vegetaríán )
Wangaren Lynxis: Otázkou je, jak je ten který drak myšlen, kupříkladu když je to aspekt lesa. Když jsme u toho napadá mě třeba bůh Cernunnos, ten sice není drak, ale má část těla rostlinou. Pokud jde o běžně žijícího draka, tak by to bylo vskutku nepraktické.
Arrow Lynxis: Viděla jsi někdy reálné zvíře s větví místo končetiny? (Nemyslím teď válečné veterány s protézami )
Lynxis hmmm... sem si tak procházla pár obrázků a nemohla jsem si nevšimnout, že se lesní draci občas objevují s něčím jako větvemi místo rohů, dokonce i místo křídel... dobrá.. ty rohy eště chápu.. ale ty křídla... hmhmhm.. mno.. co si o tom myslíte vy??
Dravia hmm.. noja som sa tiež nad tým zamyslela.. no ak by mal tie končatiny z dreva( akokonáre alebo tak) určite by neboli také že by sa zlomily hned pri každom ohybe ako vetva. určite by myli byť niečim spevnené.. nožno to ani niesu konáre ale niečo ako kosti čo sa len na tie konáre podobajú a sú prispôsobené životném u prostrediu draka farbou.
Lynxis mno.. je to možné... že ta křídla jsou normálně že svalů a kostí a jen pokožku nahradila kůra... hmmm... a nebo by to mohlo mít i strukturu větve, jen trochu ohebnější a s nějakými nervy a dalšími blbinkami navíc.. to by ale bylo dost složité.. na druhou stranu.. klasická křídla jsou také složitá, tohle by bylo prostě jen složité zase trochu jiným směrem... ale nebylo by to úplně nereálné, třeba by to fungovalo...
Arrow ...pokud už někdo chce vypadat jako dřevo, tak se nemusí nechat porůst kůrou. Na to stačí obyčejné maskovací zbarvení, jaké je běžné u spousty reálných živočichů. A někdy doplněné nějakou tou mírnou úpravou tvaru těla. Cokoliv jiného by bylo zbytečně složité.
Dravia Drakontas: no v podstate by aj mohli myť tie šupiny ale nnapríklad predstavila som si akurat že na miesto šupín by mal malé lístky zo stromu na sebe.
Tariades Nejsem si tím moc jistý, ale myslím že někteří plazy a ryby mají tělo pokryté takovými členitými vírustky. Nevím jestli jsou to výrustky rohovitá,kostěné, či kožovité, ale členitější povrch zlepšuje maskování (a nejspíš zhoršuje aerodynamiku).
Dravia hmm...ryby majú aj cez telo čiaru ktorou môžu cítiť tlak vody a asi aj teplotu.. čo keby sa to niekde zamiešalo mezdi určité druhy vodných drakov?
Electra Dravia:mno když zase lístky ho moc chránit nebudou že...spíš ta kůra,no ale tu kůru nemusí mít po celým těle,třeba jen někde..a ted mě ještě napadlo co drápy? ty má z normální rohoviny ? co myslíš ?
Dravia Drakontas :mno ja si myslím že drápy( pazúre) no oni by aj mohli byť z rohoviny...to určite.. a vieš ešte že tie listky no oni by to nemuselibyť priamo listky ale napríklad aj šupiny v tvare a v vzore liskov. a ešte som chcela poveedať aj to , že ako napísala Renn že draci sú slazy mno oni podla mna môžu byť aj jašteri..
Electra Dravia:tak to je taky pravda 🙂 mno každopádně draci jak řikáš můžou být i ještěři,ted mě tak zas napadlo že vlastně většina draků chodí po všechy čtyřech,málo z nich asi chodí po dvou i když i takový se najdou ale asi né moc často že
Dekker Tak mě při sledování jednoho pořadu napadla otázka jakou by asi tak draci měli stavbu DNA byla by to klasická šroubovice jako je u lidí a nebo by byla jiná
Arrow Renn: ...a kde bereš tu jistotu, že draci jsou plazy? Dekker: Pokud by se draci vyvinuli na této planetě, pak bude jejich DNA, stejně jako u ostatních živočichů, klasická šroubovice.