Draci, omlouvám se, nepřečtu si to tu všechno. I když jsem dala archivované příspěvky, bylo to sedm stránek což by při mých zdravotních problémech znamenalo několik hodin přilepená u obrazovky, než bych to jen přelouskala. To, co bych pak chtěla ke káždému tomu názoru říct, bych už dávno zapoměla, takže se omlouvám, jestli budu opakovat něco, co už tu bylo zmíněno.
1) Na začátku jsem si všimla, že tu někteří preferují 100 kilogramové draky. Hm. Vážně si nemyslím, že by metrákový tvor vyhynul pro nedostatek potravy i po vývoji a rozmnožení se člověka. Spíš bych to viděla na tu tunu. S odpovídajícím rozpětím kožnatých křídel. To jsem zdůraznila z jednoho prostého důvodu. Peří je sice lehké, zato propouští nějaké procento vzduchu. Proto mohou ptáci vícemeně mávat křídli nahoru a dolů. (Trochu nadlehčuju, ale ne zas moc.) Blána však nepropustí žádný vzduch. Velcí létaví dinosauři měli kožnatá křídla, která dokázala unést jejich tělo. Peří by jim nepomohlo.
2) Z realného hlediska, bych si draky dokázala představit se dvěma křídli a dvěma zadníma nohama. (Z hlediska fantazie to cítím trochu jinak - 6 končetin.) Musel by na to mít odpovídající stavbu. V případě dvou nohou by byl mnohem důležitější poměr krku + hlavy a ocasu.
3) S prominutím, vícehlavého draka si dokážu představit jedině tak v pohádce (a nebo když dojde k nějaké mutaci - chybě v genech).
4) Peří už jsem zamítla v souvislosti s možností létat. Pro tak velkého tvora nepraktické. Spíš myslím, že má šupiny. Co se týče rohů a ostnů, viděla bych to na drobné výběžky na hřbetě, na konci ocasu větší - zbraň, a nějaké rohy nebo jiné prodloužené výstupky, možná právě kvůli tomu pohlaví, jak bylo již zmíněno. Váze hlavy pak musí odpovídat velikost ocasu. Vyrovnání při letu.
5) V mých očích jednoznačně lovec. Má na to stavbu. Aerodinamický tvar těla mu pomůže ne jen při běžném letu, ale i při lovu.
6) Och. Drak je ještěr a jako takový by správně měl vrhat vejce. Otázka zní, jak si s nimi "matička příroda" zahrála.