Předem upozorňuji že biologije mi nikdy nic moc neříkala, protož jsem tady to fórum nesledoval (a lenost s níž bojuji při čtení více než dvou posledních příspěvků se stává po příspěvku pátém nepřekonatelná)
Valakas, Lynxis: Rozdíl a shody tzv. "čínských draků" (Dracones Assiani) s evropskými (Dracones Europenses) můj příspěvek ve fóru: "Draci v číně a japonsku" číslo 233...
Ad anatomie:
Kdesi jsem zaslechl názor že draci jakožto silně magická stvoření vyžijí ze své magické podstaty a překonávají tak i fyzikální zákony... bude t možná pro mnohé znít kacířsky, ale drak není o nic magičtější než mravenec nebo člověk. Jak by dosvědčili ezoterikové a spol: máme fyzické tělo jež nám pomáhá vyskytovat se na tomto světě a jehož potřebám podléháme, ale máme duši, auru a další světy, které jsou "subtilnější" a vyskytujeme se tam stejně tak, jako tady, jen těžké masité tělo funguje jako kotva k hmotnému světu. Drak je tudíž magický v tom, že je "vyspělou duší" (proto pro mnohé je symbolem duchovního učitele et cetera), ale nic to nemění na faktu, že k existenci v hmotném světě na naší rovině potřeboval hmotné tělo, které podléhá fyzikálním zákonům a tudíž i biologii
A barva draků: osobně jsem došel do fáze, kdy si draka představuji skoro jako chobotnici, která povrch a struktůru své kůže umí libovolně změnit (o barvě ani nemluvě) a velikost má dost proměnnou, poněvadž i velká chobotnice se dokáže vtěsnat do lahve od vína... projít skrz hrdlo pro ní nenní problém!!!
Drak tudíž se neustále přizpůsobuje podmínkám, cílům a záměrům, nemluvě o obdobích kdy na sebe chce upoutat pozornost druhé polovičky atd.