• Draci.info
  • Často kladené otázky ohledně nového Draci.info

Není vám něco jasné? Ptejte se a já sem do prvního příspěvku doplním otázky a odpovědi na vaše dotazy 🙂

Jak napíšu někomu soukromý vzkaz?

Vzkazy se nyní jmenují "Private discussions" (na překladu se ještě pracuje). je to trochu jiný koncept, protože teď můžete založit privátní diskuzi nejen s jedním členem, ale i s více najednou.
Každopádně to najdete vpravo nahoře, viz obrázek.

Nemůžu tu najít kalendářové fórum, bude se taky migrovat? Vzhledem k tomu, že momentálně máme rozkreslené obrázky, a je potřeba řešit spousta věcí, tak by to chtělo mít co nejdřív funkční fórum. 😃 A co s tím, že současný správce fóra (Nay) nebyl přemigrován?

• Uživatel Flaiming odpověděl na tento příspěvek.

Když to Grees nakousl, ptám se za Tariada, který se připojuje až pozdě večer. Mohlo by se přemigrovat off topic fórum "šerm, lukostřelba, střelba + zbraně"?

kdy se vrátíme na starý systém?

• Líbí se uživateli Grees.

Ještě mě napadlo, kde najdu seznam všech členů?

Flaiming Nešlo by ty nedávno online nastavit defaultně? To je užitečnější než to současné výchozí řazení.

Taky by mi přišlo fajn, kdyby se členové zobrazovali nějak minimalističtěji, kdyby to šlo. 🙂 Takhle se zobrazuje veškerý popis profilu, a pro ten náhled je to možná moc? Stačila by třeba ikonka a přezdívka? Fakt netuším co ten systém umožňuje a co ne, tak mě kdyžtak zastavte, kdybych moc mlela. 😃

Dragarta Ne přímo v tom levém menu, ale přesunul jsem Pravidla a Souhlas do patičky a nahoru jsem přidal odkaz Kdo je online 🙂

Grees On ten systém je dost minimalistický, umožňuje jen velmi málo změn. na změny je většinou třeba udělat nějaký plugin. Jako třeba na tohle. A nebo to namastit přímo do kódu, což pak ale bude dělat problém s budoucími aktualizacemi a tomu bych se chtěl za každou cenu vyhnout.

• Uživatel Grees odpověděl na tento příspěvek.

Flaiming jasně, já jen, když by pak někdo hledal konkrétního člena abecedně, který nebyl delší dobu online, tak je to makačka. 😃 Ty pluginy se dají případně stahovat a implementovat z nějakých open source stránek či tak? Já v tomhle jsem opravdu laik. 😃

Grees Taky jsem se nejdřív snažila abecedně, ale chce to zvyknout si na tu možnost vyhledávání - napíšeš přezdívku a hned máš odkaz do profilu 🙂

Grees Pluginy se musí hledat tak různě, nejvíce se jich asi dá najít na oficiálním Flarum fóru a pak na stránkách skupin, co dělají neoficiální rozšíření, například FriendsOfFlarum (od nich máme opravdu hodně rozšíření aktuálně).

Další věc mě napadla 😃 Jelikož jsem teďka editorem infácké FB stránky, ráda bych zveřejňovala co nejlepší content z místního dění, hlavně ten obrazový, aby se nemusely všechny příspěvky cucat z prstu. Bylo by to v pohodě, případně, šlo by udělat někde upozornění pro členy, že se třeba obrázky nebo něco může objevit na FB za účelem propagace komunity? Samozřejmě v rozumné míře. Tohle upozornění už je ve fóru kalendáře, ale myslím, že i v jiných fórech se občas vyskytne něco veřejnosti publikovatelného (hlavně třeba soutěže, aceo výměny, atp.). Co myslíte?

Grees Já bych se vždy radši autora zeptal, jestli je s tím OK. Zase tak často na FB nepublikujeme mám dojem. Jinak oznámení o novém infu bych si s dovolením rezervoval 🙂

Flaiming ojej, tos asi měl říct dřív, zveřejnila jsem to dnes ráno, omlouvám se 😅 Jinak dobře, budu to řešit s konkrétními členy, případně správci fór.

Grees Nevadí, koukám, že jsi to napsala asi líp, než bych to sám udělal 🙂

Flaiming Tak děkuju, ale stejně se omlouvám, mohla jsem s tím počkat. 😅 Nevěděla jsem, jak jsou na tom ostatní admini/editoři fb stránky dlouhodobě, tak jsem měla pocit, že je to asi na mě to tam hodit.

Právě jsme zjistili se Sargonem - píše mi to najednou, že Sargon opustil diskuzi.
                      Dá se nějak do diskuze vrátit?

Pravidla Souhlas se zpracováním osobních údajů