AKTUÁLNĚ:

Probíhá zveřejňování kartiček z předchozích kol.
Probíhá přihlašování do 58. kola na volné téma podle KRESLENÉHO. Pozor, toto kolo bude propojeno s dračí skupinou na FB!

Anketa o téma na 59. kolo: https://doodle.com/poll/qgqc55vxex9y8fwm

Toto fórum se zabývá organizováním výměn ACEO kartiček. Vítán je každý, kdo má zájem a aktivně kreslí 🙂
Co je to ACEO? ACEO (respektive ATC - Art Trading Card) má rozměr 2.5" x 3.5" (6,4 x 8,9 cm), pro tvorbu se smějí používat jakákoliv tradiční média (barevně, černobíle, stínované, lineart...) na výšku nebo na šířku. Obrázky by měly mít i pozadí. Na kartě by nemělo chybět datum a podpis autora (lépe psát zezadu). Někteří autoři přidávají ještě svoje číslo a název obrázku.
Výměny se dějí s originály! Před odesláním si prosím udělejte kopii (pokud možno sken nebo alespoň kvalitní fotku).
V případě dotazů mi napište soukromě nebo se zkuste zeptat tady 🙂

Při přihlašovaní do kola prosím použijte tento seznam, nebo podobný s minimálně těmito informacemi
- Odkaz na váš char - kompletní popis nebo ideálně barevný obrázek celého vašeho charu. Můžete si přihlásit více charů, kreslíř si pak sám vybere vyhovující. Alespoň jeden z přihlášených charů by měl být dračí.
- Způsob doručení - obyčejně / doporučeně / je mi to jedno - nebude-li uvedeno, automaticky píšu, že je vám to jedno
- Anthro - ano/ne
- Výřezy a přečuhující kousky mimo formát povoleny? - ano/ne - příklad
**- Dodatečné info ** - alternativa, co na kartu chcete a co ne...
POKUD SE HLÁSÍTE DO ACEO VÝMĚN NOVĚ (nebo po delší době), POŠLETE MI SVOJÍ ADRESU DO VZKAZŮ

ŠABLONA PŘIHLAŠOVACÍHO FORMULÁŘE

Přihlašuji se do XX. kola:

• Odkaz na char(y)
  • Způsob doručení - obyčejně / doporučeně / je mi to jedno
  • Anthro - ano / ne
  • Výřezy a přečuhující kousky mimo formát povoleny? - ano / ne
  • Dodatečné info -

legenda ke zvýrazňování přihlášených:

• D = chce poslat doporučeně, N = poslat normálně, X = je to jedno;
  • tučné = hotovo, podtržené = odeslané, přeškrtnuté = obdržené

58. KOLO - informace:

• přihlášení: OTEVŘENO do 28. 6. 2020 (včetně)
  • rozdělení: 29. 6. 2020
  • konec kola: 31. 7. 2020
  • podoba: podoba tajných (ne)dvojic
  • téma: téma podle KRESLENÉHO
  • zveřejňování: NE
    Přihlášení:

PRAVIDLA

• ACEA z probíhajícího (nebo končícího) kola smí být zveřejněna až po skončení kola a výzvy koordinátora formou příspěvku zde ve fóru. Do té doby zakázáno jejich zveřejňování kdekoliv na internetu. Po výzvě je důrazně doporučeno výslednou kartičku zde ve fóru zveřejnit.
  • Přihlašování do dalšího kola je povoleno až po rozhodnutí tématu a jasném pokynu koordinátora. Tedy až po uzavření ankety a vypsání v příspěvku do fóra.
  • Odesílat kartičky je doporučeno odesílat přibližně v posledním týdnu před koncem termínu. Pokud z jakéhokoliv důvodu pošlete dřív, nevadí, lépe než na to zapomenout.
  • Hlasovat v anketě mohou jen ti, kteří mají zájem zúčastnit se dalšího kola. Hlasy těch, kteří mají nějaké nedořešené resty (viz Nástěnka hanby) v čase uzavření tématu dalšího kola, nebudou brány za platné.

NÁSTĚNKA HANBY

1. kolo (bordel v záznamech napraven) - Steampunk, Skladané kartičky
    Kayrea pro Dayssi: kartičku nakreslila i poslala, možná, že kartička ale nedorazila - účast povolena
    ---
  2. kolo - Šamanismius
    Scalie pro Tir: vzkaz na dA: 5.12. (vzkaz přečten ale bez odpovědi), 18.5.
    ---
  3. kolo - Měsíc
    Elóren pro Drasauri - rozkresleno - vzkaz tu 18.5.
    ---
  4. kolo - Pirátství + bonus
    Drasauri pro Yalneshu - odpovídá, ale časově zaneprázdněná - k 18.5. zde neaktivní už, dotaz e-mailem
    KapitánkaNemo pro Drasauri - zatím bez další reakce, kartička stále nedorazila - 18.5. dotaz e-mailem
    ---
  5. kolo - Cyberpunk
    Sargas pro Tir - kartička zřejmě hotova, ale neodeslána; není známo zda kartička jemu dorazila - dotaz na dA 18.5. (zde zadaný e-mail neexistuje); 14.10.'16 na dA v Notes slíbil dokončení do 2 týdnů - hotovo - ale zřejmě neodesláno
    ---
  6. kolo - kruhové kartičky
    Samantha pro Lokrath - kreslí
    ---
  7. kolo - Vězeň
    BlueArrow pro Tir - odesláno obyčejně a kartička nedorazila (8.2. vzkaz)
    ---
  8. kolo - podle obalu oblíbené knihy
    Yalnesha pro Grees - kartička pro vážné osobní důvody nedokončena, řeší přímo spolu
    ---
  9. kolo - Planety
    Aierther pro Lokrath - kartička pravděpodobně hotova, ale neodeslána, protože nedorazila i když měla být poslána doporučeně

Pozn.: Po nápravě (poslání kartičky, zveřejnění kartičky na fóru,...) budou vaše jména z nástěnky smazána

Témata do dalších kol: podle karetní hry (č. 6058-64) ; meme ; volné téma podle přání kresleného ; rukodělné (detaily v č. 5508) ; alternativní pigmenty (detaily v č. 5508) ; děravé (detaily v č. 5508) ; underground ; věštkyně ; architektonická památka ; architektura budoucnosti ; mimikry ; Angry Birds ; Půlkartička pro milovníky miniatur ; Podle slavného malíře/obrazu/slohu minulosti (více v č. 5324) ; Zentangle (více v č. 5323) ; TRON: Legacy (podrobnosti v č. 5243) ; Geocaching ; Město ; Podzemí ; Hrůza ; Mušle ; Slunce ; Duch ; Dětská léta ; 19. Století ; Murphyho zákon ; Pohádky ; Ve stylu My Little Pony ; Kemping ; Lidové tradice ; Ninjové ; OH ; Divoký hon ; Jedenácté přikázání (nesežereš bližního svého 😃) ; Neon (laser, jasné, křiklavé barvy) ; Obětování ; Lov na Ježíška ; Puzzle ; Meditace ; Western
inspirace na další: http://projekt-ilustrace.cz/

Nápady na bonusy do kol: překvapení v obálce (podle nápadu a možností autora) ; dvojité kartičky ; možnost digiACEA ; kombinace dvou témat (např. kruhové kartičky na téma Angry Birds) ; double-ACEO kruhová karta (průměr 8,9 cm) tvořená dvěma půlkruhy od různých autorů (č. 5539) ; switch around ACEO (karta tvořená více autory) ; výměna mincí/známek (č. 6051-3)

Použitá témata: téma podle KRESLENÉHO [58.] ; téma podle AUTORA [57.] ; Starověk [56.] ; Šílenství [55.] ; Vánoční/novoroční [54.] ; Jezdci apokalypsy [53.] ; Planety [52.] ; pod hladinou (oceánu) [51.] ; Sedm smrtelných hříchů + BONUS: překvapení v obálce (podle nápadu a možností autora) [50.] ; Panovníci [49.] ; podle obalu oblíbené knihy [48.] ; Vězeň [47.] ; Bozi jako takoví [46.] ; my jako východní draci(západní v případě východního chárakteru) [45.] ; Státy [44.] ; Džungle [43.] ; Skládané kartičky [42.] ; Vzhůru ke hvězdám [41.] ; volné téma + BONUS: kruhové kartičky [40.] ; V jedné barvě [39.] ; Orient [38.] ; Smrt [37.] ; Ptáci [36.] ; Cyberpunk [35.] ; Pirátství [34.] ; Měsíc [33.] ; podle úryvku poezie (každý svůj úryvek) [32.] ; Kouzlo není věda [31.] ; halloween/horror + BONUS: Panoramatické dvojACEO [30.] ; Krotitelé snů [29.] ; Karneval [28.] ; Já a hudba [27.] ; Irsko [26.] ; Součást legend [25.] ; Stínohra [24.] ; Šamanismius [23.] ; Steampunk, Skladané kartičky [22.] ; Pád hvězdy [21.] ; elementárové [20.] ; Vodní svět [19.] ; Podle filmu (podle přání kresleného) [18.] ; šílenství [16./17. ???] ; chary v plné polní [15.] ; staré civilizace [14.] ; novoroční + rok draka [13.] ; Corpsepaint nebo Warpaint podle přání kresleného [12.]; halloween [11.] ; téma jedné emoce (nechápavost) + BONUS podle úvahy autora [10.] ; chary jako prťata [9.] ; na téma jedné barvy (zelená) [8.] ; S odhlasovaným předmětem (pírko) [7.] ; nedvojice, téma podle přání [6.] ; jeden autor, dvě karty na přání [5.] ; ... ; Jsme z části oheň a z části sen + BONUS: double [3.]

Ochotní autoři k výměně:
Aishila | Arredie | Blackie | BlackVelvet | Crateris | Dalai | Dezonia | Dragea | Drageta | Diarsie | Drasauri | Elizabeth | Elóren | Ergien | Forta | Gaawii | Gawarin | Kayrea | Kikky Sušenka | Leovigil | Lindass | Nenci | Neriel | Nessia | Niki | Mistaya | Paulinesa | Rochelle | Ruchiel | Sargas | Saurro | Shareaza | Shi | Sybila | Tarata | Tauros | Tir | Tracey | Yalnesha | Yeyra

Ochotní autoři k nápravě výměn:
Kontaktujte je prosím skrze vzkazy, buďte na ně milí, protože se vám dobrovolně nabídli - a nekamenujte je za to, pokud se rozhodnout tuto službu odmítnout udělat!
Aishila (info č. 4611) | Niki | Tir

Změny přezdívek: příspěvek č. 4621
Odložené a vyřešené, dohledané věci z nástěnky hanby: příspěvek č. 4906

o 5 dní později

Právě jsem uzavřela hlasování o téma do 58. kola, celá anketa zde v Doodle - ale výsledek je drtivý a až na jednoho fajn pro všechny - téma bude "volné, podle přání KRESLENÉHO". Za samozřejmé považuji zadání takové, aby bylo dračí a bylo splnitelné zejména pro jednu postavu. Samozřejmě nic vám nebrání mít přání podrobnější nebo s někým dalším, ale prosím, připojte v takovém případě i nějaké alternativní jednodušší zadání.

Tímto tedy otevírám přihlašování do 58. kola! Čas máte do neděle 28. 6., rozdělení bych ráda provedla hned následující den.
Doufám, že se s tím nějak popasujeme, některé věci teď budou muset asi být trošku jinak (absence topicu jako takového, archivních příspěvků atd. dalších detailů plynoucích z migrace). Vyjděme si proto prosím vzájemně vstříc 🙂

A ještě - kdo by raději už hlasoval o téma na 59. kolo, tak může, anketa je připravena zde: https://doodle.com/poll/qgqc55vxex9y8fwm (jen pro pořádek, připomenu znovu až to bude aktuálnější).

legenda:

• D = chce poslat doporučeně, N = poslat normálně, X = je to jedno;
  • tučné = hotovo, kurzíva = odeslané, přeškrtnuté = obdržené

58. KOLO - informace:

• přihlášení: UZAVŘENO do 28. 6. 2020 (včetně)

• rozdělení: ROZESLÁNO - 30. 6. 2020

• konec kola: 31. 7. 2020

• podoba: podoba tajných (ne)dvojic

• téma: téma podle KRESLENÉHO

• zveřejňování: NE

• POZOR, toto kolo JE propojeno s ACEO výměnou i v rámci FB skupiny pod vedením @Kuro , přihlášením berete na vědomí, že nutné osobní informace budou předány mezi organizátory a tamním autorům (tedy zadání a adresa toho, koho má ten konkrétní autor kreslit).

Přihlášení:

• Aishila - D - přihlášení

• Kuro - N - přihlášení

• Galahad - D - přihlášení

Kuro (přihlášení z FB)

• Lucy Kandray - X (je mi to jedno)
  • Terka Terinn Vápeníková - X
  • Kimo-chan - D
  • Zuzana Sayo Vaňková - X
  • Uživatel Samantha odpověděl na tento příspěvek.

Odkaz na char(y): https://www.deviantart.com/tir-goldeness/art/Aishila-Character-Sheet-2017-712693903
    Způsob doručení - doporučeně
    Anthro - ne
    Výřezy a přečuhující kousky mimo formát povoleny? - můžou být
    Dodatečné info - Ráda bych hvězdičku zpracovat v nějaké netypické náladě (90% obrázků s ní jsou v její jemné, něžné, přátelské povaze - tedy padá v úvahu nějaká šílená, zuřivá, atd...)

Chary:
    https://sta.sh/21uo79fqc4a0?edit=1
    https://sta.sh/22905c39jvxn?edit=1
    Způsob doručení - N
    Anthro - může být pouze u Ashua
    Výřezy atd. - I luv that
    Dodatečné info - Ashu: chtělo by to něco, kde není ukázaná jeho roztomilost, nýbrž ta druhá, agresivní stránka.
    Gerwulf: tady jen napíšu, že Gerwulf je pěkná svině, rád svádí samce i samičky a nemá problém kohokoliv zradit. Řetěz na ocase se mu stáhne a způsobí obrovskou bolest kdykoliv je poblíž nějaký bůh. Takže bych rád buď něco flirtujícího nebo v bolestech.

Příští měsíc bych to mohla zvládnout, zapojit se, tak mne prosím připište na seznam. 🙂

Odkaz na char(y): https://www.deviantart.com/augala/art/CS-Galahad-2020-835369530
    Způsob doručení - Doporučeně.
    Anthro - Vyloženě mi nevadí.
    Výřezy a přečuhující kousky mimo formát povoleny? - Nejsem proti. 🙂
    Dodatečné info - Jestli si na to kreslící troufne, líbilo by se mi ztvárnit Galahad někde v hezké přírodě, nejlíp u vodopádu. Nebo teď docela hodně ujíždím na pokojových kytkách, tak třeba v jejich obklopení/jak se o ně stará? 😆 Teď nedávno jsem zrovna zachraňovala Monsteru. 😃

Trošku slabší účast jak koukám :/
    Jinak zatím to vypadá takto (včetně zdejších):

Přihlášení:
    Matthew Williams (Kuro) - N (nedoporučeně/obyčejně)
    Aishila - D (doporučeně)
    Lucy Kandray - X (je mi to jedno)
    Terka Terinn Vápeníková - X
    Kimo-chan - D
    Zuzana Sayo Vaňková - X
    Galahad (draci.info) - D

Zdá se, že účast je slabá v obou táborech... mnojo, co naděláme. Rozdělení mám připravené, jen potřebuji s @Kuro doladit detaily, předat si adresy a zadání a pak hned rozešlu rozdělení.

• Uživatel Kuro odpověděl na tento příspěvek.

Samantha nuju, snad to příště bude lepší
        Hodím všechno na stash a pošlu ti odkaz

Kuro na druhou stranu, alespoň si my dva coby spojení organizátoři můžeme vyzkoušet propojení na docela dobře zvladatelném množství přihlášek 🙂 díky!

Vše zkompletováno a právě teď i rozesláno, jen @Kuro předá zadání na FB, tak už by měli všichni vědět komu budou kreslit a co. Samozřejmě platí jako vždycky, kdo něco neví nebo si není jistý, nechť se zeptá organizátora 🙂 Přeji příjemné tvoření!

Hotovo, rozesláno, kolo může začít!

o 23 dní později

rozpracováno. Mám to doma trochu složitější, ale určitě do termínu minimálně odešlu.

Ja mam obdrženo, ale kvůli nečekanému výletu svou část můžu poslat až příští týden. Hodím příspěvek do skupiny ať vím kdo další má hotovo

Psala jsem už i do fb skupiny - mám hotovo, obdrženo od protistrany a poslat mám v plánu ve středu. 🙂

Dnes odesláno. 🙂

Pravidla Souhlas se zpracováním osobních údajů