Ludamira DBB: kéž by. Ale i povídek je málo. Jsem proti násilí, ale když z toho bude povídka - vše promíjím.
Dragita Chci se zeptat - vadí polodračí bytost? (napůl drak, napůl člověk, draci figurující jako božstvo, které je stvořilo, ale momentálně není osobně přítomno)... mám napsané poznámky k povídce. Kdyby to vadilo, zkusím se zaměřit čistě na draky.
Ludamira Nemusí být přímá přítomnost draků, stačí jejich legenda nebo báj, dračí božstvo je v pořádku.
Drakobíjcobijec Já bych to viděl raději na neutrálních 1800 znaků včetně mezer (většina psacích počítačových udělátek to umí počítat, např word v levém dolním okraji strany se automaticky objevuje údaj ohledně počtu slov, a když se na něj klikne zobrazí tabulku dalších údajů). 1800 znaků včetně mezer je klasická normostrana , na vysokých školách se na to docela hraje (i když jak kde, jak kdo) a tak stojí za to si to osvojit.
Ludamira Amemmaita: tady se nejede na nic. Ten počet stran je jen doporučený a je celkem jedno, jestli normostran nebo nenormostran. Myslím, že nikde není striktně napsáno, že to nesmí být více nebo méně, ale přeci jen je rozdíl mezi mikropovídkou na půl stránky a povídkou přes čtyřicet stran (stejného stránkování). Zlatá střední cesta rozhodně neuškodí, ale bude-li to stát za to - zkousnu jakýkoliv rozsah.
Amemmaita Ludamira: tak to jo, ale zajímalo mě to, když to není napsané v zadání, nějaký nápad mám, ale nejsem si jistá, jestli dodržím zadání, tak mě to zajímalo, že bych to případně do soutěže poslala
Silis Povídka před okamžikem dokončena a slavně odeslána na mail Uffff...už jsem myslela, že ji nestihnu stvořit Snad v ní někteří najdou zalíbení a kéž i nějaké to pobavení (to dělám úplně nejraději ).
Terry Aaaaaaaaaa.... Píšu píšu a pořád tak nějak na přeskáčku a nemůžu nic pořádně dopsat. A když už jsem skoro v půlce, děj se mi znelíbí a začínám znovu. Ale dneska to vypadá na múzu! Nalákala jsem ji na sladké! Tak snad.
Ludamira Ještě je týden do uzavírky soutěže, pokud by někdo měl povídku rozepsanou a potřeboval by např. několik dní na dopsání, je možné se domluvit (napsat do vzkazu) a já bych ještě počkala, dala jsem si nějakou rezervu.
Ludamira Rozhodla jsem se výsledky soutěže vyhlásit v polovině září, proto prodlužuji uzávěrku soutěže o dva týdny, tedy poslední den odeslání povídky bude 28.8. Kdo jste doposud neměl čas a svrbí vás tlapa, směle do toho.
Amemmaita jéé jsem ráda, že se to nakonec protáhne, možná že by moje povídka mohla splnit podmínky, jen to ještě o pár řádek natáhnout :-)
Yalnesha Ludamira: Škoda, že ne do konce září, také bych se zúčastnila 🙁 Ale už se těším na povídky! 🙂)
Ludamira Amemmaita: pokud splníš téma, rozsah není důležitý, nemusíš natahovat za každou cenu. Máš-li jinak povídku hotovou, tak neváhej.
Ludamira Yalnesha: tak někdy příště, třeba tyhle povídky navnadí další, přišla samá pěkná dílka, je vidět, že schopní autoři jsou, jen si najít čas!
Amemmaita Ludamira: no tu povídku se mi tak nějak povedlo napsat, že by se k ní teoreticky mohlo napsat ještě pokračování, tak ti pošlu a sama posoudíš