Pre všetkych čo radi stavaju modely alebo dioramy či už lietadiel, tankov, aut, lodi zhotovene z plastiku, papiera, dreva vo všetkych mierkach alebo pre tych ktory by sa radi zaujimali o modelarstvo.

Takže začneme s miginou v mierke 1/72. Budem rad ak sa tiež niekto môže pochvaliť so svojim akymkolvek modelom, môže byť aj drak.

o 6 let později
o 3 roky později

Ja som aj zabudol že taku skupinu som tu kedysi aj vytvoril 😃 Nodobre.exe je čas ukazať čo "nové."

Mig-15 UTI a Mig-15 SB v kamufláži z cvičenia Vítr 62. Podla mňa zaujímavejšie ako fádna hliníková.

A RDS-2 sovietska prototypová atomova bomba z 50 rokov.

Také se přidám.
CS-199 Mezek. Přesně ta verze, která je k vidění v Leteckém muzeu ve Kbelích.
Doděláno letos. Děti poručily. Tak nám létá pod lustrem v dětském pokoji.

Therihar paráda, ja ho už mam kúpený od KP, v jednomiestnej verzií, takže aj ten bude raz na rade len ako dokončím ine rozostavané projekty 😃

Model si maloval ručne ?

• Uživatel Therihar odpověděl na tento příspěvek.

ArgusZmey
      Jop, ručně. Model jsme dostali. Našel se v nějaké skříni při vyklízení pokoje. Podle razítka ho vyrobili snad před 40 lety. Měl protivně růžovou barvu. Z počátku to vypadalo, že snad budu muset dávat tři vrstvy nátěru. Naštěstí to zvládla už ta druhá 🙂

Taky tu máme dva resty. B17-E a SU-7BMK. Sučko je v pokročilejším stavu, tak ho doděláme dřív. A netknutý nám tu v krabici čeká Supermarine Spitfire Mk. Vb.

Největší otrava je, že všude jsou barvy Humbrol, které jsou aktuálně nesehnatelné. Jak se Británie trhla od EU, musí si všichni prodejci nechat zpracovat nové bezpečností listy. Tzn. výdaj cca 150k. Proto je tu jen Revell, který s Humbrolem moc neladí a spoustu odstínů ani nemá. Takže jsem rád, že Aky maluje a pomáhá nám míchat ty chybějící odstíny 😃

• Uživatel ArgusZmey odpověděl na tento příspěvek.

ArgusZmey Supr. Já byl u Pecky v květnu a to neměli ani kelímek. Právě od nich mám info o problémech s bezpečnostními listy. Takže je starost méně. Neb jsem taky historicky jel na Humbrolky. Naštěstí jsou to dobré barvy, takže i 10 let staré pixličky byly stále ok a plně použitelné. Ze 20 jsem jich musel vyhodit jen 5.

• Uživatel ArgusZmey odpověděl na tento příspěvek.

Therihar Ono existuju aj prevodníky aj farby mr.color su fajn drahšie ale moc dobré hlavne metalické.

Převodníky mám i vzorníky, ale některé barvy prostě převést nejdou a domícháváme je. Například na tom SU-7BMK je zelená barva označená jako Ruská zelená a tu už i Humbrol přestal vyrábět. Na tom B-17E je pro změnu interiér vyvedený jakousi armádní zelenou, která už také není. To se pak výtvarně nadaná manželka s citem pro barvy v oku dost hodí 🙂

o 3 měsíce později

SU-7BMK v barvách Egyptského vojenského letectva provádí útok na postel mě drahé dcerky. Držím pilotovi oba palce, dnes mi fest brnkala na nervy 😈😃

Pravidla Souhlas se zpracováním osobních údajů