Mne osobne sa pozdáva najviac teoria zápalnej kvapaliny. Praticky nehorľavej pred a po aktivovaní extrémne horľavá. (Mám radšej kvapalnú formu, lebo horí dlhšie a dokáže aj priľnúť na terč a horieť dalej) .
Avšak nemuselo by ísť nutne o kvapaliny. Mohlo by ísť o dva plyny, ktoré by vplyvom katalyzátora kondenzovali na horľavú kvapalinu .
Chcem sa ešte vyjadriť k tomu kameňu. Nedá sa celkom povedať, že to je ako zapalovač, lebo pri zapalovači použijeme výboj zatiaľ čo ten kameň funguje ako katalyzátor(Platina), urýchľuje zlučovanie alebo začne zlučovanie kyslíka z vodíkom. to jest ku filmu, v ktorom to bolo.
K energetickej teorii. Prečo nie. Organické sústavy sa dokážu akokoľvek modifikovať .
Musím však poznamenať, že Gama lúče niesú pálivé a niesú viditeľné . Spôsobujú smrť skôr ožiarením ako teplotou. A okrem toho by to to bola zverská zbraň bo hravo by spôsobovala akútne onkologické ochorenia z ožiarenia(rakovinu).
Tepelnými účinkami sa vyznačuje najmä infracečrvené spektrum. Najmä takým vnímaním tepla aké chápeme my.
Skúsim model nejakého lúčového orgánu. Koniec koncov, baktérie vedia vyrábať svetlo chemicky. Dajme tomu, že máme orgán jeho steny sú modifikované bunky s povrchom inkrustovaným látkami pohlcujúcimi žiarenie. Napr olovo,komplexy olova alebo kadmium . Ja viem ťažké kovy ale organizmus by sa vyvinul tak, že by mal látky schopné viazať tieto kovy a odnášať ich do toho orgánu.
Plus povrch by bol pokrytý na povrchu látkou, ktorá by lámala lúče absolútne.
Čiže lúče by sa akumulovali, lebo by sa stále odrážali . Len teraz by trebalo vyriešiť zdroj .
Dúfam, že ste si všetci vedomí, že žijeme vo svete zamorenom prirodzenou radiáciou . Jej zdrojom je najmä rádioaktívny plyn radón, ktorý vzniká rozkladom v pôde. Tak dajme tomu, že drak akumuluje plynný radón v špecializovanom orgáne. Výsledný efekt by mohol rádioaktívny plyn emitujúci predovšetkým beta-častice(elektróny) . Neviem ale možno by sa žiarenie dalo nejako usmerňovať nejakým koloidom rozprášeným do vnútra orgánu a nejako elektrostaticky usmerniť aby lomili žiarenie jedným smerom do vývodu.
Poviem vám niečím takým by som nechcel byť zasiahnutý už len kvôli rakovine, ktorá by ma zabila v priebehu ďalšieho mesiaca a vôbec choroby z ožiarenia sú otrasné .
No ja som vyvinul svoju vlastnú teoriu. Avšak nieje moc realistická a preto sa vyskytuje len mojich poviedkach . Moji drakovia čerpajú energiu zo svojho vnútra. Podstatou sú to bytosti podstaty oveľa prenikavejšej ako ľudia . Ich vnútorný oheň je vlastne ich vlastná plamenná duša, ktorá je zdrojom ich ohnivého dychu.