Dragarta: Stačí, když šikovně proběhne po klávesnici. Ono se to nezdá, ale když bys měla doma tolik zvířectva, kolik máme my, někdy se nestačím divit tomu, co všechno dovedou. Maminka má jedenáct pejsků. Jsou to čivavy, a když nejsme doma, vyskočí si třeba na židli, z židle na stůl, kde má malý notebook, a když jí takhle několikrát přeběhnou po klávesnici. Dokonce jí jednou málem objednali půjčku 😉
Každopádně se rozhodně nebudu vymlouvat na naše zvířata. Nerada bych, aby to tak vyznělo, i když ono to tak asi už vyznělo. Někdo by mohl pak namítnout, že je to moje chyba, že si mám PC ohlídat líp. A já mu na to řeknu, že má vlastně pravdu. Chyba není ve zvířatech. Chyba je někde mezi postelí a počítačem 😉 Každopádně, doufám, že přijmete moji omluvu, za to, že k tomu došlo. Takže se tímto ještě jednou omlouvám.
Katanga: Abych pravdu řekla, zatím se spíše v rámci svého psaní pohybuji též v teoretické rovině. Vymýšlím nové a nové věci, nové záležitosti ohledně Magamny, a tak podobně. Jsem ve fázi, kdy mám vymyšlenou, řekla bych, docela silnou zápletku, i když by to mohl být spíše jen motiv postavy, takže teď mi zbývá vymyslet to ostatní kolem toho. Musím říct, že se mi, i když pomalu, ale jistě, utváří celistvý obraz toho, jak by mohla Magamna vypadat. Do svého autorského deníku si průběžně zaznamenávám svoje myšlenky, a i dnes v něm jedna přibyla, i když bych se měla spíš učit na zkoušku do Veřejných financí 😉 Ráda bych se pochlubila s tím, že jsem dnes vnesla do jazyka Magamnských, spíše do jeho písma nový prvek, a sice apostrof před slovem. Docela by mě zajímalo, co byste jako čtenáři, řekli na to, kdyby se v nějakém textu objevilo například takové ´Tm. Jak Vám to zní? ´Tm má znít jako átma, a má symbolizovat tu nejvnitřnější duchovní podstatu každého jedince. Ten apostrof se má číst jako neurčitá samohláska, něco mezi a a e, třeba jako v angličtině. Jen doufám, že ten význam z toho nějak vyplyne, a že si čtenáři nebudou myslet, že se něco jmenuje Tma. Tenhle jazyk je dosti ošemetný, a dá docela práci vymyslet něco použitelného. Takže budu jen upřímně doufat, že se tento název chytne 😉