Teď jsem se rozhodla, že ke svému dílu napíši nejprve nějakého průvodce svým světem. Bude se mi tak lépe orientovat a doufám, že ostatním také.
Yeyra: Co se týče ovlivněnosti osobami nebo hrami či filmy, musím uznat, že mě z jisté části oslovil i Lewis svojí Narnií. Co se filmů týče, tak to je Stroj času a Final Fantasy - především. Navíc mám spadeno na to, že ve svém dílku propojím souvislost a spojitost astrálního světa s tím fyzickým a jelikož se do jisté míry mohu považovat za "čarodějku", ovlivňuje mě při psaní i magie.
Navíc, kdysi jsem jen tak ze zvědavosti zkoušela automatické psaní a řeknu Vám, že to byla chvilemi síla, ale svůj účinek - rozepsat mě - to splnilo, ikdyž se mi pak šíleně třepala ruka, hádejte od čeho.
Elóren: Řekla bych to asi takhle. Inspirace Tolkienem je vidět všude tam, kde jsou Elfové, trpaslíci a skřeti, ale nemusí to být zaručeně pravidlo. Tolkiena jsem osobně nikdy nečetla, což ještě nemusí znamenat, že ho číst nebudu, ale ikdyž vím, že film je zcela jinačí (nevím jak moc zcela), docela často se od něj nechávám inspirovat. Ale musím připustit, že ti jeho orli (byli v Pánu prstenů orli, že? Jak zachraňovali hobita) Teď si to nemohu vybavt, se mi celkem zamlouvali.
Dosáhnout Tolkienových kvalit je sic nemožné, avšak sáhnout si na ty svoje kvality už vypadá jako reálnější cíl, který se dá pojisté době splnit. S tvým názorem úplně souhlasím.
Renendaen: Přiznám se, že Sapkowského jsem moc nečetla. Nejsou to náhodou knihy Denní a noční hlídka a podobné? Oprav mě, prosím, jestli se pletu.