Já jsem Twilight četla, respektive první dvě knihy. První mi nepřipadala špatná, je to brak, na nic si nehraje, ostatně jako většina červené knihovny. Druhá kniha se mi taky nečetla špatně, ale to rozuzlení mě natolik vyvedlo z rovnováhy, že jsem se do třetí knihy nepustila. Hrdinka, která je skoro celý příběh v depresi (ale opravdu těžké depresi), že ji milý opustil a ona pořádně nechápe proč, aby mu na konci odpustila během jednoho odstavce. Tak to fakt ne.
Jinak bych řekla, že jsem poměrně nenáročný čtenář. Pokud mě kniha neosloví hned na začátku, jsem ochotná zkusit cca 50 stran, někdy dočtu ze setrvačnosti, někdy odložím. Často jsem ochotná přelouskat ledacos a ani mi nevadí, že je to třeba hloupě napsané, nebo naopak hrozně těžkopádné, co mě ale dokáže odrovnat, když dočtu a zjistím, že vůbec nechápu, co tím chtěla autor říct. Chybějící pointu jsem potkala už u několika knih. Nevím, jestli jsem natolik hloupá, že jsem to prostě nedokázala pochopit, ale je to chvíle, kdy si říkám, že čas strávený čtením byl promarněný.