Arendel: K tomu omezení. Co nějaký snímač DNA, který se spustí například při dotyku kontinua onoho pole v portálu? Pokud bys byla někdy na ICQ, můžeme si o Tvém portálu popovídat, třeba bych Ti byla schopna poradit
Říkám si, že ti Fierové museli být až neuvěřitelně vyspělí, když pro ně nebyl problém vyrábět takové kvantum energie. Nebo používali jiný způsob výroby než my. Například mohli mít vyspělé urychlovače částic a používali k výrobě energie energii vzniklou při rozpadu neutrin.
U té vyšší bytosti jsem si opět vzpomněla na Hvězdnou bránu
, na díl, v němž Anubis vytvořil hok´tara. Nevím, co pořád s tím seriálem mám. Docela mě to už štve, pořád s ním všechno srovnávat.
Teď si to musím sesumírovat. Prosím, oprav mne, pokud se zmýlím.
Fierové byli ti, kdož zásobovali portál energií. Někoho jako je Gaia vytvořili Fiakarové. Z gramatické stránky Tvého příspěvku si lámu hlavu nad tím, kdo se po této chybě rozhodl ukrýt. Logicky mi z toho vyplývají Fierové. Jestliže se však ukryli, proč by postavili létající města? Nějakou dobu trvá, než takové město postaví, a navíc tato města budou docela energeticky náročná. Z hlediska taktického je létající město vystaveno všem na oči, tedy pokud ho neobklopuje neviditelný štít. Zas na druhou stranu, pokud Fiery stvořili Fiakarové, dokázali by je i snadno odhalit a zaútočit na ně. Napadá mě i možnost, že by na ně Fiakarové nezaútočili v tom případě, pokud by ono létající město létalo nad fiakarským městem, respektive pokud by ho Fiakarové sestřelili, riskovali by zničení části svého města.
Na druhou stranu i podzemní město má svoji nevýhodu. Je tam tma, vlhko (to ovšem záleží na typu tamější půdy), a v neposlední řadě by se město nacházelo pod nepřítelem, čili by nebyl problém pro Fiakary vypustit do půdy jed, třeba v podobě plynu, který by Fiery otrávil, už kvůli špatně říditelné cirkulaci vzduchu v podzemí.
Z toho důvodu se mi jeví výhodnější ta létající města i přes jejich energetickou náročnost – určitě by musely mít neviditelné, nebo alespoň energetické štíty, které by je chránily před útokem nepřátel.
S těmi pověstmi máš nepochybně pravdu.
S tou nití to mám občas taky tak. Když jsem začala vymýšlet svůj příběh, netušila jsem, jak se bude odvíjet. Jinak mám asi tu výhodu, že se mám od čeho odrazit, kdežto Ty musíš celý příběh vymyslet sama. Z toho, co píšeš, je vidno, že půjde o velmi rozsáhlé dílo. Sama jsem uvažovala nad tím, že bych zkusila experimentovat. Jelikož se můj příběh odehrává ve více vesmírech, tj. systémech Polyverza, napadlo mě napsat povídky z různých systémů, umístit je do jednoho bodu, v němž by se spojovaly. To by znamenalo, že bych psala jednotlivé vrstvy příběhu, podobně jako když například v GIMPu kreslíš obrázek ve více vrstvách.
Tarata: Jsem ráda, že jsi spokojena s kritikou. Víš, když mám číst text, zkritizuji i to, co k němu patří, i ten úvodní text.
Ještě k tomuto: že se víc zabýváš s blogem. Kým čím => blogem, nikoliv s blogem.