mineas: Ten kdo zná Scio tresty ví, že nemůže testovat jinou než pasivní slovní zásobu. Ale i to něco říká pokud jsem z matiky měla 99% (a to jen kvůli tomu, že to podle mě jedno řešení počítač nepřečetl) a ze slovní zásoby jsem měla něco okolo 90% . Ano, sice toho moc neznamená, ale přeci jen, pokud někdo chce mít velkou aktivní zásobu, musí mít obrovskou pasivní, aby si vycvičil tu aktivní. V mém případě je na řadě psaní, abych začala slova pořádně používat a hledat alternativy. Ale přesto to není relevantní pro mou otázku, jelikož jak bych mohla mít dobrou slovní zásobu ( i když pasivní), když prakticky přes školní rok nestíhám číst?
Ilya: Tak tohle je hodně zvláštní pocit, že zrovna dnes tu píšeš o čase, protože se mě dnes moje spolužačka zeptala, co to ve skutečnosti čas je. Myslím, že ten, kdo ho nepochopí, prohlásí, že neexistuje. 
Ale když už jsem o čase, víte, že čas na povrchu země plyne jinak než ve výšce deseti tisíc metrů nad povrchem? Mě tohle přijde naprosto fascinující. Navíc bych tím chtěla jen připomenout těm, co píší sci-fi (nebo má alespoň několik planet), že jen minimum planet bude mít 365 dní v roce a 24 hodin. Vím, že je to všeobecně známé, ale divili jste se, kolikrát tento základní fakt byl vynechán. A právě v plynutí času začínám mít menší problém. Je to problém s obyvatelností měsíce nějaké planety a také, jak tam plyne čas, jak je to tam s nocí atd. Pokud máte někdo jakékoli informace co se tohoto týče, beru všemi deseti.