Chci se zeptat, neznáte někdo nějakou stránku, kde by se daly překládat slova do již mrtvých jazyků a orientálních jazyků, které by byly přepsané do latinky? A potom se chci zeptat, jestli neznáte nějaké legendy, kde by se vyskytovalo něco jako kočičí muž? (Sice jsem googlila, ale až na překlady do jazyka aztéků, jsem nic nenašla.)
Zajímám se o to proto, že do jedné povídky potřebuji zakomponovat "nový druh" - kočičího muže.
Popis, který jsem zatím dala dohromady, jestli vás to zajímá.
Kočičí muž vzniká nemocí, která postihuje jen elfy. Takovýto elf se změní. Obličej dostane kočičí rysy, naroste mu ocas a po celém těle se mu objeví zvláštní znaky. Kočičí muž se neovládá, zajímá se jen o krev a maso ostatních. Je jedno, jestli je to zvíře, elf, člověk nebo jakýkoli jiný tvor. Elf, který projde proměnou si přivolá velkou kočkovitou šelmu, její výběr se liší podle toho, kde daný elf žil. V jižní Americe je to jaguár nebo puma, v severní jen puma, ve východní Asii tygr, v arabských zemích karakal a v Africe lev. V Evropě a Austrálii se může objevit jakýkoli z těchto druhů. Šelma a muž, jehož je šelma služebníkem, mají společnou barvu srsti/vlasů.
(O legendách to ještě musím domyslet. Kvůli tomu se ptám na legendy, jediné, co mám, je, že Aztékové těmto „lidem“ říkali buď Tlahcomiztilitacatl (muž s pumou) nebo Ocelotltacatl (jaguáří muž). Podle jejich šelmy. Potřebuji totiž přeložit ještě do hindštiny nebo čínštiny (tygří muž), arabštiny (muž s karakalem) a do nějakého jazyka Afriky(lví muž) a spojit to s legendami.)