Yeyra
K add a)
To určitě není. Docela dlouho jsem přemýšlela nadtím, jestli se v mém příběhu vyskytuje nějaká podobnost, ale co se vyloženě tohoto týče, tak se nevyskytuje. Napadlo mě, že se tomu snad vzdáleně může podobat to, když se Vědomí Polyverza rozhoduje, který paralelní vesmír bude muset zničit proto, aby zachovalo svoji existenci. Ale v tomhle případě moc dobře ví, jaké to bude mít následky, takže se nedá mluvit o nečekaném rozhodnutí.
K add b)
Jelikož teď nemám tolik času, kolik bych potřebovala, abych si mohla konečně Požár v pustině přečíst, nemůžu si na toto udělat objektivní názor. Leda bys snad jen ve zkratce načrtla důvody, co Tě k tomu vede, a možná by neškodilo přidat alespoň krátký popis dějství aktuální linky příběhu, na které pracuješ.
K add c)
Můj svět mi také přerůstá přes hlavu. Několikanásobně. Spíš je to dáno tím, že se nezabývám příběhem, který se odehrává jakoby jen v jednom světě, ale který se odehrává v nekonečně mnoho paralelních vesmírech a realitách, takže mám opravdu co dělat. Ale jak píše Ilya, vůbec se mi z tohoto světa nechce. Kdybych si měla vybrat, zda být pořád v opravdové realitě a trpět syndromem nefantazie, anebo čas od času se schovat, utéct před světem do svého koutečku a vymýšlet úžasné příběhy, klidně bych celé dny trávila psaním.
Tracey: Můžu Tě ujistit, že Tvůj svět rozhodně kýčovitý není. Je originální a je svůj. A pokud se líbí Tobě, pak je vše v naprostém pořádku 
Řeknu Vám, že až dnes ráno mě napadlo něco, co mě mělo napadnout už dávno, aby se můj příběh posunul dopředu. Hledala jsem totiž nějaký kritický okamžik v historii lidstva, který se projeví v několika zemích, do kterého by Vědomí nezasahovalo, ale někdo by ho poté osočil za to, jak může něco takového udělat a jak se na to může dívat. A hle, chvíli po tom, co vstanu, mě napadlo, že bych mohla využít dobu nacismu, která krásně odpovídá mým požadavkům na dobu, která by měla v příběhu nastat. Jistě, od doby Sumeru uplynulo spoustu času, ale řeknu Vám, že to naprosto ničemu nevadí. Spíš naopak. Dá se z toho krásně těžit. Jen doufám, že mě pak za to, že ve svém příběhu použiji nacismus a napíšu několik scén z koncentračních táborů, za to někdo neukamenuje, respektive nerada bych kvůli tomu měla pak nějaké problémy. Co myslíte? Mám využít potenciál této doby a nebo se spíš zaměřit na dobu jinou?