osobně mám doma: 24 jumbo, (téměř) 72 Polycolorek, 72 Mondeluzek a 72 Derwenů + bílou gelovku, plastickou gumu, klasického koh-i-noor slona gumu, rýsovací čtvrtku (ne kladívkovou, to byl děs) + podstatné poslední dobou oblíbené Aquarell Wax.
co se týká Polycolorek, tak na nich mám ráda barvy, dobře se chytají papíru, jdou s nima světlé i tmavé odstíny. nevýhodou jsou občasné barevné hrudky, jak zmínila Olven...
mondeluzky mám se svýma věčně zpocenýma rukama ráda opravdu jenom rozmývané, zkoušela jsem kombinaci s ostatními obyč., jde to v pohodě, ale já mám za chvíli víc pastelky na papíře, který mám pod rukou než na čtvrtce XD btw, na zpocený (myslim jako hodně zpocený) ruce docela dobře funguje bavlněná rukavice s ustřiženými prsty (tedy jen ukazováčku, prostředníčku a palce - ostatními si pomáhám o papír)
derweny mám už docela dlouho, ale přiznám se, že jsem kompletně jenom s nimi zatím neudělala jediný obrázek - jsem asi zvyklá na jas mondeluzek a polycolorek - barvy mi přijdou hodně světlé, proto je používám do pozadí a jako světlé tóny, nikdy jako určující barvu.
aquarell wax - myslím, že nejsou moc známé, ale já je mám hodně ráda na pozadí na ACEA. jsou na olejovém základu, jsou tedy výborně kryvé a na papíře drží jak ďábel (nejdou gumovat ničím, zkoušela jsem kde co, nejdou ani odebírat jako akvarel nebo vodovky, při překrytí bílou gelovkou ji obarví)
gelovky používám jakési neznačkové čínské cosi a zatím se tváří ok