Esme: Mam tady nekolik blenderu od Prismacolor, 20kc za kus kdyby nekdo chtel (sly objednat jen v baleni, a 12 jsem jich opravdu nepotrebovala 😃).
Moje pastelkove tvoreni zacinalo i zatim skoncilo u znacky Faber Castell. Ke konci zakladky jsem vyhrala mensi sadu trojhrannych Faber Castell, typ si presne nepamatuju, ale umelecka kvalita to myslim nebyla. S temi se kreslilo jedna radost a slouzily mi az nekdy do druhaku na stredni, kdy mi jeden obcan tmavsi pleti ukradl pouzdro v domneni, ze je to penezenka. Pak jsem si koupila par baleni Mondeluzek, z toho nejvetsi mi tady stale trci temer netknute, jelikoz mi po nejake dobe prestaly vyhovovat - moc mekke, bez rozmyvani nemaji smysl a to se mi delat nechtelo. Asi dva roky zpatky jsem si z Ebaye objednala Prismacolorky (jak pise Olven), ktere jsou hodne levne, pigmenty jsou krasne syte, nicmene tuhy jsou dost krehke a drevo ne moc kvalitni. Moje baleni ocividne navic utrpelo cestou a pastelky se strasne lamou. A to lamani me tak vytacelo, ze jsem je radsi odstrcila na druhou kolej a pouzivam je uz pouze k vyrobe klicenek. Takze jsem se ve finale rozhodla nesetrit a koupit si rovnou vysnene Faber Castell Polychromos, ty jsou zarukou nejvyssi kvality (zatim se mi ani jedna nezlomila, to je krasa!). Ted necitim potrebu je za nic menit, ackoliv takove Derwenty bych si taky rada vyzkousela 🙂