Sachmet: Já si kdysi ten blender koupila v Praze v obchodě Zebra Atelier. Je to už déle, proto to tam schválně není napsáno - nevím totiž, jestli ho tam ještě mají.
O nižší kvalitě českých výrobků, co se týče výtvarných potřeb, vím. Ale chci si to zatím jen vyzkoušet, proto dám přednost ceně před kvalitou 🙂 Podle toho, co jsem četla, je lepší větší sada, a u těch zahraničních bych se nedoplatila...
Dragarta: Děkuji za přivítání 🙂
Bude pro mě ctí mít odkaz tady v topicu o.o
Prismacolorky ti trošku závidím, vždycky jsem si je chtěla vyzkoušet. Jednu dobu jsem se je pokoušela poměrně složitým způsobem získat (výměna sady pastelek od kamarádky z USA za realistický portrét podle fotky), ale nevyšlo to. Ale aspoň jsem si zkusila Karismacolor, několik se dalo koupit v Altamiře 🙂
Faber Castell doporučuju, mám od nich několik pastelek a jsou jedny z mých oblíbených. Nádherně kryjí.
Já si pastely chci, alespoň ze začátku, brát hlavně do kurzu - na hodiny kdy kreslíme podle modelu. Bude zábava zkusit to s barvami a aspoň nestrávím polovinu času vyplňováním plochy stínu tužkou.
Oběma děkuju za rady 🙂