Draggy: Já mám zkušenost se Schmincke, Umton, White Nights, Van Gogh a Koh-I-Noor.
1) Schmincke jsou prostě skvělý. Nádherně syté barvy, krémová konzistence, velice fajnově se s nimi pracuje a jsou k dostání v tubičkové i vaničkové formě. S tubičkama dělá kamarádka (RobleskaZeppelin-ted už teda sarkaskorpikova na dA) a říká, že kdo je jednou vyzkouší, už není cesty zpět. To by měla pravdu, je ovšem třeba dodat, že člověka poněkud odradí cena. Sice je přiměřená, ale pořád zaplatíš kolem stovky za jednu barvu... vaničky jsou o něco levnější, kolem 70,- .
2) Umton, jak už se zde řeklo, je v pohodě, u mně tvoří polovinu barviček. Kupuju je jednotlivě, přechovávám v krabičce a míchám na paletě. Jsou dostupné a levné a ta kvalita je prostě dostatečná 🙂 s některými papíry se snáší hůř, s některými líp, některé barvy mají horší konzistenci (okrová je u mně taková divně hrudkovatá a tvrdá a dává mi takový nic moc roztok, to samé třeba římská sépie), některé lepší (všechny modré a zelené u mně dobrý). Ale celkově jsou fajn a nemám nic zásadnějšího, co bych jim vytkla 🙂
3) White Nights jsou tak jako mezi, jsou lepší (a větší) než Umton a nejsou zase o tolik dražší. K dostání jsou ve Zlaté lodi. Jo a mají nádhernou barvu Blue lake, kterou jsem marně sháněla jinde. Mně je máma před několika lety koupila jako sadu 24 barev a stále je mám a dokupuju, protože jsou prostě super 🙂
4) Van Gogh bych zařadila podobně jako White Nights. Mám od nich jen pár odstínů, ale se všemi jsem spokojená. Místo si u mně našly dvě tuby a je to paráda-stačí jen malinké množství barvy, líp se to přenáší na paletu a celkově chápu, co Robleska na těch tubičkách má 🙂 jen jsou o chlup dražší a třeba Van Gogh nemá kdovíjak moc odstínů. Mají je v Nielsenovi v Ruzyni. (tam mají skoro všechno.)
5) Koh-I-Noorky, aspon ty odstíny, co jsem měla já, byly hrozný. 😛
taky bych vyzkoušela pár barviček od více značek a uvidíš, co ti sedne 🙂 můžeš si to koneckonců i nakombinovat 🙂