Dragarta Mám zatím jen lichá čísla neutrální šedé a černou - to je 6 barev a nepříliš používaný blender 😃 Postupně mi teď během měsíce vypověděly službu právě 3 nejsvětlejší odstíny... což není divu, protože ty další už jsou opravdu dost temné a používám je méně. S barvami právě nějak nevím, jestli se do toho vůbec pouštět... je to docela drahá legrace a mít aspoň dva od podobné barvy, aby se s tím dalo dělat něco víc než "flat" styl, tak to docela prudce narůstá množství fix. A hlavně teda obnos v nich uložený 😃
Hroty nejdou vyměnit za jiné? Achjo, a přitom mi to z povídání na webu znělo jako že jo... jen ne všechny za všechny nebo jak to říct. Že rozlišují ty s šedým prstýnkem jako jednu velikost a bez jako druhou. Nemůže to být ten problém? Mám dojem, že štětcový je právě s prstýnkem a ostatní jsou bez, tedy mi to znělo jako že by ten plochý mohl jít vyměnit třeba aspoň za ten ostrý tenký z Marker. Nebo možná i za jiné tvary, zdálo se mi, že tam měli fotku s různými - ale je dost nekvalitní, tak se třeba pletu. Ten plochý mi právě vůbec nevyhovuje, že je světlejší jsem si všimla a je to pak na prd, když musím okraje začistit štětcovým a tedy to je okamžitě flekaté. Takže vlastně ani na výplně mi moc neposlouží.
https://copic.jp/en/product/nib/ <- tohle jsem si četla, je to trochu zmatené, hlavně ta hvězdička u Sketch... říkala jsem si, že jestli je ve Zlaté lodi budou mít, tak by to stálo za prověření.
Skladuji snad ok, naplocho a mimo dosah slunce, chladnější prostoru nezařídím - mít je v lednici by už asi doma nerozdýchali 😆 Stejně mi ale přišlo, že jak na webu předvádí, že kreslí i plochým postaveným jakoby na tu ostrou špičku... to mi nikdy nešlo. A tah toho plochého jsem měla vždycky nepravidelně zubatý. Možná mám jen lehkou ruku, ale ten hrot mi prostě přijde šíleně tvrdý. Ale všechny ostatní štětcové fixy to zatím spíš ocenily, že je nedrtím, tak fakt nevím.