Ja se nesnazil rict ze zrcadlovky jsou spatne, to v zadnem pripade... nebo ze s kompaktem nafotite lepsi fotky jak se zrcadlem... ale i na praci si berete nastroj umerny tomu, co chcete delat...
A nelibilo se mi, ze tady nekdo pozada o radu, formuluje nejake pozadavky a vsechny rady smeruji, podle meho, mimo... jak cenou tak i urcenim...
Phasianidae: Diky, vyjadril jsi to hezky...
Taky si myslim, ze zrcadlovka dokaze byt cesta do pekla stejne jako kompakt, jen drazsi...
Prave kamarad taky poridil stejne zrcadlo jako ja, prakticky presne z uvedeneho duvod - protoze vsechny hezke fotky co videl byly focene zrcadlem... a on chce preci taky delat hezke fotky...
Nerikam, ze ted foti spatne, ale foti tak jako predtim s kompaktem... namirim, zmacknu, mam fotku... akorat ho to stalo 3x vic nez kompakt...
... a pomalu mu zacinaji neco rikat ty cisla a veci, co tam vsude vidi... hodne pomalu...
Takze je to stejne co chvili "ty, mne to foti nejak divne" "no jasne, kdyz tam mas nastavene tohle" "aha, to se mi tam asi nastavilo nejak"
Prijde mi proste jako lepsi cesta, kdyz jeden zacne s focenim u toho jednodussiho a levnejsiho a prejde dal az v okamziku, kdy je schopen si rict proc mu opravdu ten kompakt nestaci a potrebuje jit dal...
Dalsi kapitolou, kterou asi nema cenu ani nacinat, je to, ze prakticky vsechny entry-level zrcadlovky jsou svym zpusobem zkriplene... 😉