Olafsonn No deadpoola som zrovna nemyslel aj ked to ma tiež príčinu kedže hlada človeka ktorý ho znetvoril a medzitým sa ho ostatny pokušajú zabiť 😃 Mam na mysli novy trend akčnych filmov ako John Wick, alebo Nobody, typkovia čo žiju kludny život a zrazu su vytrhnutý zo svojho komfortu. Násilie robené pre zábavu bez nejakej podstatnej príčiny už nieje v móde, ludia chcu príbeh, chcu vidieť ako si byvalý mafián poradí s ruskou mafiou, ktorá mu zabije psa.
Ostatne veci okolo Marvelou to už neviem, filmy s akčnymi hrdinami je žáner sam o sebe, nepozerám to (okrem Deadpoola mam rad čierny humor 😃 )

Ted jsi popsal Commando, nebo kazdy druhy film se Seagalem XD a to nejsou novinky.
Ale souhlasim, ze nasili je ted "rafinovanejsi", (ciste rozprskle lebky uz nikoho neohromi)

Já taky ucvrkávám z Kick-ass, ale furt na to čumět nechci.
    Hele, Argusi, když máš pocit že násilí je v pohodě je-li oduvodněné, zkus mi vyjmenovat alespoň pět akčních filmů, kde autor hlavnínu hrdinovi nedal dost dobrou záminku, aby odkrágloval padoucha a k tomu pohřbil celou armádu jeho poskoků.

• Uživatel ArgusZmey odpověděl na tento příspěvek.

Drago je to možné, Komando s Arnoldom bola špička, ale 80 roky to boli väčšinou béčkove filmy ktore neboli nikdy moc uspešne hlavne tie so Segalom 😃 Dnes ludia aj chcu skôr skutočnu takticku profesionalitu, nie zlikvidovať polku mesta dvoma gulometmi, to je už nuda a ničim to neohromí. Ale ako si jeden typek poradí s jednou pištolou to už niečo je.

Olafsonn Ja som to myslel hlavne všeobecne, su take filmy ako napriklad Funny Games, Bennyho video, Mechanicky pomeranč, Saló alebo 120 dní sodomy, Deliverance, The Last House On The Left a mnoho dalších, toto boli take najlegendarnejšie a su dalšie ale tie už sa radia medzi bečka až céčka. Ale 70 a 80 roky, to bol filmový masaker, tam si nikto nebral servítky, v Canibal Holocaust sa dokonca skutočne zabijali zvierata, dnes ? Vylučené ! Tieto filmy ktore som spomenul su o čistom násilí ktore je páchané lebo hlavne postavy ich proste môžu spáchať, pre radosť, pre ukojenie, zo zvedavosti.
      Ale nechap ma špatne, ja niesom proti tím filmom, filmy by mali rúcať bariéry a ukazovať to že aj ludia vedia byť hovadá.
      Ale ak sa ti taketo filmy nepačia tak na to len budem citovať hlašku z filmu Lemony Snicket "Ešte stále môžete opustiť túto sál a ísť na Veselého škriatka." 😃

• Uživatel Olafsonn odpověděl na tento příspěvek.

ArgusZmey To já taky dělám!! Jenže pak se nemám na co koukat.

Olafsonn Ty si až taka jemna duša ? 😃 Tarantino tiež moc vadí ? 😃

Ale abych jen nefňukal, je pár filmů které mi v tomto směru zvedly náladu. Například Secretary nebo Histeria. Obojí je to jen v narážkách, ale díky bohům alespoň za to!
            Co cítím jako fakt problém při mém výběru je má sexuální orientace ... moment, já jsem vlastně hetero, ale lidský sex mě nebere. Je to jiná orientace nebo ne?
            No to je jedno. Zkrátka, uvítal bych film, třeba i animovaný, natočený například podle Dragon ridera od Jagona. Jenže to je úplně marné.

ArgusZmey Kdyby ses na to mohl dívat každý večer, jak dlouho by tě to bavilo?

Olafsonn Pokial by šlo o Tarantina alebo ineho špičkoveho režisera, tak by mi to moc nevadilo. Televízor bez tak nesledujem, ja ak si chcem niečo pozrieť tak si film stiahnem. K príspevku vyššie, takže ak to mam chápať spravne, tebe chýba film kde by bol zobrazeny interspecies relationship ? Môžem ti poradiť filmy také : Tvár vody, Venom, Ame a Yuki Vlčie deti, Avatar, Splice.
              Ja by som bol moc rád keby sfilmovali knižku Biely Drak od McCafreyovej. Ale toho sa tiež asi nedočkám 😃 Ale bude sfilmovana rozprávka Dračí Jazdec od Cornelie Funke, 26.8.2021 by to mali pustiť v kinách.

https://www.csfd.cz/film/770641-draci-zeme/prehled/

ArgusZmey No... jasně. Pohádky jsou fajn... ale víš co tam chybí.

Mno tak zrovna Zaklinac pokryva vsechno, sexu je tam solidne dost, nasili taky a dokonce i ten drak, teda spise za mne Wyvern ale budiz, aspon tak, a dokonce vyobrazeny jako inteligentni tvor, coz je extra plus. Humans bad, Dragons good! 😃

Olafsonn až moc dobre viem a bohužial si nemyslim že niekto natočí romanticky film o drakovi a človeku.....oh počkať čo to ruské fantasy On drakon ? 😃

Melgarh doslova stačí isť na stranku sofurry a tam je vela takích poviedok human x dragon 😃

Argusi, neber si to osobne, ale bavit se s tebou skrze internet je jako snazit se k sobe prilepit dva magnety o stejne polarizaci!
                    Ja ti v puvodnim prispevku nepsal o pohadkach ani o obrazcivh, povidkach, gufech, splatech, vtipech. Ja psal o FILMECH, nebo alespon jejich castech.
                    Na druhou stranu je Tvuj omyl pochopitelny, protoze takova tvorba je opravdu v zoufale menšině a to co k dispozici je, se vetsinou verejne neukazuje.

Olafsonn ja ti chcem len vyhovieť, ja viem že si hovoril len o filmoch a téma sa potom rozvinula do interspecies vzťahov, ale sam si spravne povedal že tento žáner by zaujal len velmi malú menšinu a ostatný by to videli ako zvratenú podivnosť 😃 Najbližšie k tomuto žánru je film On Drakon.

Já tedy nevím, kam se to rozvinulo Tobě, ale když se podíváš na začátek téhle diskuse, povzdechl jsem si, že je společensky daleko přijatelnejší sledovat jak dva chlapi ustřelí třetímu hlavu a pak hledají kam ukryjí tělo, než mužíka s pětimetrovým ohonem.
                      Obojí je uděláno se značnou nadsázkou a tak, aby to vyznělo maximálně absurdně. Ale zatimco to prvni většina lidí vnímá jako super komické, to druhe je označeno za perverzní a nesmi to do televize.
                      Normálka? Fajn!
                      Na začátku jsem uvedl postřeh, že je daleko vic filmů znazorňujících násilí, než sex. Postavil jsem to do protikladu, protože obě témata jsou příjímána s určitými výhradami. Tys vyjádřil nesouhlas, ale zatim jsi nejmenoval ani jediný bežně dostupný titul promítaný v kinech, nebo vysílaný v televizi, který by měl alespoň erotický obsah.
                      Takže abychom to rozlouskli, stáhni si aktuální týdenní program novy a vypiš z nej názvý akčních a erotických titulů, ktere se ten tyden vysílaly. Jsem zvědavý, k jakemu dojdeš výsledku.

Přispěju trochu i svým názorem do diskuze.
                        Olafsonn v nějaké jedné zprávě jsi psal, že se do vysílání nezařazují lechtivé filmy. Co si představuješ pod lechtivým filmem? Sice už nějakou dobu denně na TV nekoukám, ale co si pamatuju tak například Vlka z Wallstreet jde shlédnout poměrně často a tam se sex vyskytuje jak v náznacích, tak snad i napřímo. Nevím, jak v Čechách, ale v Rusku každé léto v televizi běží celá Hra o trůny, která je lechtivých scén plná.
                        Spousta lidí se v dnešní době nekouká ani přímo na TV, protože výběr pořadů je dost omezený, ale vyhledávají si seriály a filmy dle chutí na online platformách jako Netflix, HBO aj. A tam je choulostivých filmů fakt moře. Nedávno jsme s přítelem natrefili na Netflixu na polský seriál Sexify, kde tři studentky vytvářely aplikaci na zlepšení ženského orgasmu. A nahými těly a sexem se to tam jenom hemžilo... Něco podobného bych ale osobně nechtěla potkat na televizní obrazovce v běžnou vysílací dobu, protože pro mne už to bylo hodně na hraně a šoupnout to na stranu "více sexu", tak už by z toho vznikl pouze inteligentnější film pro dospělé.
                        Pokud ti to, co se aktuálně vyskytuje ve filmové tvorbě, přijde po erotické stránce málo, tak není co jiného doporučit, ale odkázat tě na filmy pro dospělé 😃 Mně osobně toho sexu a čehokoliv s ním spojeného naopak ve filmografii přijde moc. Nesleduju zas tolik nejaktuálnější výtvory (mám radši starší filmovou tvorbu), ale pokud si vezmu za příklad tebou uvedené Marvelovky, tak každá superhrdinka tam má na sobě vždy nějaké upnuté oblečení přesně kopírující všechny její tvary, nejlépe ještě v podobě něčeho, co bych přirovnala k plavkám, bujné poprsí, tenké dlouhé nohy, hustou dokonale opečovávanou kštici na hlavě... A to je případ nejenom Marvelovek, ale i jiných akčních filmů - ženské se tam vyskytují skoro nahé.
                        Sexualita ve filmech se podle mne prostě posunula od explicitních lechtivých scén přesně k tomuto, k extrémnímu odhalení ženského těla.
                        A za sebe osobně nevidím důvod do filmu cpát více erotiky. Na filmy se koukám ze stejného důvodu, proč čtu knihy, aby mi předal nějakou myšlenku. Jakou myšlenku mi předá ryze erotický film? No žádnou. K dokreslení realističnosti, budiž, nechť to tam je, ale jinak mi to přijde zbytečné.

Co se týče násilí ve filmech, tak nejsem proti jeho zobrazování, ale vadí mi, pokud, řekněme, hlavní myšlenka, nebo podstata toho filmu se točí okolo násilí. To jsou ty již zmiňované Marvelovky - nějaká jednoduchá dějová linka, která je uzpůsobená tak, aby se postavy ve filmu mohli co nejvíce spolu pomlátit. Je to například i John Wick...
                        Na druhou stranu třeba u filmu Patriot s Melem Gibsonem nemáš ten pocit, že se celou dobu koukáš na jednu nekončící bitku. Je tam nějaký příběh, a sice ano, skoro celý film se střílí, plno krve, mrtvých a násilí (bo válka), ale člověk to vnímá jako dokreslení situace, ne jako hlavní pilíř toho filmu, a každá významnější akční scéna je potom o to víc zapamatovatelnější a význačnější, než nekončící bitky o ničem v ryze akčních filmech...

Proč jsou akční filmy tak často ve vysílání a proč tak hýbou světem? Možná protože již delší dobu civilizovanější část světa žije v míru a v životě se přímo nesetkala s opravdovým násilím. Téměř ekvivalentní by byla otázka, proč jsou tak populární střílečky a jiné hry, kde se proti sobě hráči mydlí v soubojích (i když jsou to třeba jenom fantasy postavičky, viz League Of Legends)? Násilí je v lidstvu tak nějak zakořeněno a protože se současný pořádek společnosti snaží ho eliminovat, stěhuje se do virtuálního světa. A jsem pro. Radši mlátící se superhrdiny na filmovém plátně a v počítačové hře, než smrt skutečných lidí.

Olafsonn Ale ja som netvrdil že v televízií je málo filmov znazorňujucich násilie, ja som tvrdil že dnes to násilie vo filmoch vyzerá inak ako kedysi, a dal som ti za pravdu že je malo erotickeho obsahu, to pozor ! Problem je že ty pracuješ s televíziou....a tu je kameň urazu, mňa totiž ťo nezaujíma čo je v televízií, bud davaju to čo mam stiahnuté alebo dávaju odpad 😃 TV pozerám raz za uhorský rok. A ako hovorím dnes maš uplne iné možnosti ako kedysi, nemusiš chodiť do videopožičovní, stačí behnuť na uložto a tam si stiahneš skoro akyolvek film ktorí chceš vidieť aj film kde je mužik s 5 metrovou klobásou a samozrejme že je prijatelnejšie sledovať to ako sa snažia dvaja mafiani umyť auto od pozostatkov šedej kôry, je to vtipne, tragikomické, a čierny humor ide na plne obrátky, ludia maju sexu kedykolvek toto je to. Sex je legalny, kedykolvek môžu isť do bordelu. Ale niekoho zabiť alebo byť k niekomu násilný ? To je povolene len vo filmoch.

Kelaira ten polsky serial Sexify mi pripomenul paradnu polsku scifi komediu Sexmisia 😃
                          Sexu vo filmoch je predsa len pomenej, ale dajú sa určite najsť, pre mňa to nieje cielova skupina, ja som už z takích filmov vyrástol 😃 (si hned spomeniem na tajne sledovanie filmu Porky,prve dva diely som videl, pri sledovani tretieho dielu som už bol načapaný rodičmi 😃 😃 😃 )
                          Násilie vo filmoch zaleží z akeho žanru či čisty akčňák, alebo historicky, a dokonca aj scifi. Je jasne že v žanru akčny nebudeš očakavať nejaku komplikovanu dejovu linku. Konflikt v deji je zásadny pre drámy, a násilie treba očakávať kedže ten film je o nejakom konflikte či povstalci z vesmíru a Impérium zla, spojenecke vojská a vojska SS, alebo byvalý agent vs. ruská mafia. Je to jednoduche, dobro proti zlu, a aj násilne filmy dokážu mať nejaké čaro ako napríklad Barbar Conan či Hardcore Henry.

• Uživatel Kelaira odpověděl na tento příspěvek.
                            Pravidla Souhlas se zpracováním osobních údajů