Většina členů se už zúčastnila diskuze o bonusu na Telegramové skupině, ale pojďme to rozseknout i tady. 🙂 Bonus by měl být takový, aby šel jednoduše vytisknout a vystřihnout z papíru vyšší gramáže, a aby to nebylo nic podobného tomu, co ž měla Dragarta. Pokud by někomu nebyly jasné současné návrhy, tak se prosím ozvěte, vysvětlím.
Jinak až na ty draky na špejlích, vánočních ozdobách a škrabošce, které by byly na míru nakreslené, by se do bonusu využily obrázky, které se do kalendáře jinak nedostaly, takže např. motiv na malém kalendáříku (jedna strana obrázek, druhá strana celoroční kalendárium) a záložky.

TadCooperův návrh na vystřihovací dračí město na pokračování jsem se s prominutím rozhodla nezařadit, protože se tím nikdo nechce dělat. 😃

Kdybyste měl někdo jiné nápady na nějakou pěknou dračí věc na vystříhnutí, prosím pište! 🙂 Ráda bych to ovšem teď v rámci víkendu rozsekla a připravila pro tisk.

Jaký bonus, aby se dal jednoduše natisknout a vystřihnout?

Malé kapesní kalendáříky (do peněženky)
Dračí vystřihovací ozdoby na Vánoční stromeček
Dračí škraboška
Draci na špejli (na zapíchnutí např. do květináče, jako loutka na hraní pro děti, atd.)
Záložky do knížky
Jiný nápad (napište)
Tato anketa už skončila

Jako bonus pekny, ale je uz hotovy? Jak dlouho bude trvat dat nejaky bonus dohromady? Pripominam, ze Vanoce se blizi a tisk taky sezere nejaky cas, nehlede na odesilani a doruceni...

• Uživatel Grees odpověděl na tento příspěvek.

Flaiming Chci to právě udělat teď během víkendu, aby to nezdrželo tisk.

Hlasuju pro kalendarik, protoze mi prijde, ze to bude nejmin prace, pokud se vyuziji obrazkybz kalendare. Pripadne jsem pro cokoli jineho, u ceho se nebude muset kreslit nic navic.

• Líbí se uživateli Grees.

tie kalendáriky sú asi najjednoduhšia a najrýchlejšia vec na prípravu a zároveň tak dostane možnosť mnoho ostatných obrázkov. A vzhľadom na to koľko majú hlasov, by sa možno ani nemuselo čakať do ukončenia ankety 😃 jako vážne pochybujem, že pri tom ako to tu "žije", by sa ešte v niečom nazbieralo viac hlasov

Za sebe bych byla pro malý kalendář a dát na něj obrázek z titulky - nebudeme tak odhalovat obrázky, na které by mohlo dojít třeba příště a zároveň to bude takový "sběratelský bonus". A asi bych byla pro to aby byl(y) hotové, nikoli k vystřihnutí - když si představím kolik se jich na i poloviční formát, tedy A4, vejde a normální člověk těžko užije víc než max. dva... to raději ať jsou hezky ořezané a ne aby skončila většina v lepším případě odložená stranou nikdy nevystřižená...

s ostatnými sa môže podeliť predsa 😃
    s tým odložením obrázkov do zálehy je to tiež dobrý nápad. ale ide o to, že je hodne autorov čo sa do kalendáru ešte nedostali a takto by sa im dal priestor už teraz. čo bude potom to ešte nevieme. možno ani nebude nič, tak by bola škoda nevyužiť takúto príležitosť/možnosť už teraz

• Uživatel Samantha odpověděl na tento příspěvek.

Azraelangelo Chápu, pak asi záleží na výběru obrázků také... nekoukala jsem jak by to vycházelo u ostatních, ale popravdě moje Magnolie v mrňavém formátu úplně ztrácí detail a je to takové... nudné. Ono obrázky malované s tím, že mají být na velký formát A3 a pak je smrsknout na formát kreditky... nejsem si jistá, jestli to může dobře fungovat. Proto jsem navrhovala vzít titulku, tu si v detailu můžou prohlédnout v kalendáři a přitom se na stěně "otočená" zrovna dlouho neohřeje. Já jsem se se svými obrázky do kalendáře taky nikdy nedostala, ale raději zařazení oželím než mít "umístění
      útěchy", kde vložená snaha do detailů totálně zmizí.
      Byla by škoda, kdyby neměl už další ročník být... ale to záleží hlavně na tom, aby toho někdo chytil a snažil se. Ono to možná nevypadá, ale organizace projektu je práce. Je potřeba obeslat autory, nalákat je... mno a nenechat to umírat jako to bylo letos.
      A s tím ořezem jsem prostě přidala svůj názor - nevím s kým bych se dělila, navíc bych byla postavena před nutnost si vybrat, který motiv si nechat a který pustit. Já si sice můžu věci hezky ořezat, ale v některých rodinách není samozřejmostí ani mít velké nůžky 😃 A ten výsledek je přece jen pořád formou prezentace i infa a měl by trošku vypadat.

Samantha Áno to je pravda. Na malom obrázku by hodne mohlo zaniknúť. No aj ten fakt že to pôsobí ako miesto útechy asi neni úplne naj. prípadne by sa použil dáky zaujímavý výrez z toho obrázku a autor obrázku by tam mohol mať aj kontakt na seba.
        Mne ešte napadlo s tým strihaním... A3 je dosť veľký formát a teoreticky by sa dala rozložiť na viacero bonusov. jako napríklad, že časť by mohlo byť pár takýchto kalendárikov, pak niekde strčiť záložku, pohladnicu a vystrihovačka drakov na špejli a možno aj tie vianočné ozdoby 😃
        no to by pak mohol chýbať priestor na bolky s textom. no text k vystrihovačkám nemusí byť zložitý - "vystrihni, zlep a pichni do kvetináču abo azhraj divadlo!" a to by sa dalo napísať po obvode jedného z dielikov na vystrihnutie.
        Snáď nemusím písať, že to bol len príklad toho čo by sa dalo nakombinovať na tú A3. Určite sa dá vymyslieť niečo čo by nezdržovalo čas.

• Uživatel Samantha odpověděl na tento příspěvek.
        • Líbí se uživateli Malcress.

Mám tu pro vás náhledy:

Na umístění v rámci kalednáře a nebo jestli budou přiložené zvlášť, pracuje @eXander
          EDIT: taky vidíte tak zmršené barvy tu ve fóru? O.o

Grees
            Juuu pěkný 🙂 Ale jak říkáš, barvy a saturace jak do cirkusu 😃

Grees taky mám barvy s neskutečnou saturací... a bacha, není tam obarvený štedrý den (24. 12.) 😉

Azraelangelo tak kombinace vícero bonusů mi zní jako asi nejlepší řešení, aby si každý našel/vybral něco co ho zaujme a co pokud možno i využije. Jen je blbé, jak je to takhle na poslední chvíli, tak se s tím nedá nic moc vymýšlet - leda by teď organizátoři najednou neměli do čeho píchnout 😃 Myslím, že je teď důležité hlavně vyrobit kalendáře a bonus je dost vedlejší...

Ty barvy jsou zvláštní, u mně se zobrazují v pohodě, na telegramu po stažení taky, no, ještě to upravím, aby to bylo v normálu všude. Samantha Štědrý den opravím, díky, jsem myslela, že je to stále pracovní den. 😃

Pravidla Souhlas se zpracováním osobních údajů