[smazaný] Ještě by mě zajímalo, jak překládali starověký jazyk.... Háčky, čárky a podobně.... A taky by mě zajímalo, jak se bude jmenovat třetí drak. Už je tu Safira (Saphira), Trn (Thorn), Glaedr(Glaedr?) a Šruikan(Shruikan?).....
Renendaen Saeros: neberu ti to to vůbec ne! jen přicházím s další variantou 🙂 Vrooum a všimli jsme si že v 1. píšou..šrur´tugal kdežto ve 2. jen šur´tugal ?
Abraxas Jak ste mluvili o ty pevnosti, co kdyz ma skala pod ni vlastni nazev, a je to: Kuthian. Pevnost dusi nemusi byt receno tak jak si mislime. Nezda se mi pravdepodobny, ze by vimreli vsichni jezdci. Co kdyz tam cekají na jezdce, ktery je pozeda o pomoc. Eragon ma stejne meno jako prvni jezdec. To muze byt klic.
Katharine Abraxas: treba neni rec o jmene 'Eragon', ale o jmene ve starovekem jazyce, a to pochybuju, ze by mel prvni Eragon stejny s tim dnesnim
Abraxas Vestba nemusela mluvit k Eragonovi jako k osobe, ale jako menu. Je to sice blbost, ale i to de.
Abraxas Katharine: Znas vestby, dokud neni ten spravny okamzik, tak nevis co to znemena. dozvis se to, az uz ta chvile nastane, nebo uz je pozde a jen ti dojde, co tim bylo misleno
Renendaen myslím, že Eragon a Eragon v tom budou hrát nějakou roli, jinak by to stále tak neomílali 😉
Katharine Abraxas: ale Solembum to rikal prave jemu, jako osobe. Mluvil k nemu primo, nebyla to vestba vyrcena "jen tak nazdarbuh" (precti si prispevek 1951)
Katharine Abraxas: to ano, ale tady k nemu Solembum mluvil jako k osobe. Rekl to prave jemu, jako ze TY tam pujdes, TY to otevres...
Renendaen Mnop tak mě právě napadlo..kdyby byla pevnost duší v Uru´baenu tak by si to Arya teoreticky mohla pamatovat ne?...skála Kuthian to by mohla být ta pod kterou leží hl. město Království - mohl to být elfský název a elfové dřív v uru´baenu žili (jen ho nazývali jinak tším že Ilirea)..opustili ho když přišel Galbatorix a Arya se narodila rok?? před válkou s Křivopřísežníky..teoreticky by si něco z té doby mohla pamatovat (nebo spíš z doby krátce potom) asi šílený co? Já jen že se zmiňovala pod Menou že jí to jméno cosi říká---
Abraxas Na druhou stranu, se i ta vestba da vilozit ruzne. Do posledni chvile o sobe nevedel ze je si krivopriseznika. Zda se mi to jako kravina, ale mozna ma rict meno, jak ho pokrtili. Lide prece maji taky nekdy dve mena, kolikrat i vic. Treba ja sem petr pavel a ma sestra je pavla jitka
Renendaen Abraxas: v té věštbě nebylo že JE synem Křivopřísežníka, jen že ho zradí příbuzný..pokud vím příbuzný je i nevlastní bratr
Abraxas dyt jo, jen sem poukzal nato, ze vestby nejsou jasne do posledniho okamziku. Slejne tak mohli mysle jako pribuzny trpasliky, je snimi ted prece neco jako pribuzny
Katharine Abraxas: mas na mysli jmeno ve starovekem jazyce? Ale kdyby ho tim pokrtili, tak by ho Galbatorix musel znat a mohl by ho ovladat, coz se jaxi nedeje. A o tom ja mluvim- o skutecnem jmene, ve starovekem jazyce
Abraxas Matka mohla eragona pokrtit tajne, byla to prece zena krivopriseznika a staroveky jazik znala (teda aspon z casti) Mozna prave proto ho neovlada, protoze ho galvatorix nezna
Renendaen Abraxas: aha tak to promin jsem denska nějaká mimo a nestačilo by aby prostě Eragon řekl "eragon" a byl by klid...