Hmmm, už dlouho jsem neměla příležitost udělat "náhled na to, co Niki v poslední době zkoukla" a tak vám tu spamnu 😃
První z toho, co budu jmenovat si mě získalo skoro nejvíce...
Uchouten kazoku
-folkloristické, že by jeden plakal. Och ano, příběh vypráví o rodině, jak již název dokazuje. A ne o ledajaké. Řeč je o jednom z nejstarších mývalích rodů už od éry Heian 😃 Čtyři bratři a maminka, každý má své jednoznačné charakteristické rysy... a nezapomínejme ani na lidi, jiné mývaly a hlavně Tengu!
Seriál má pouze 13 dílů a je podle novely. Svěží, myšlenkářské a uklidňující. A komedie.
Pokud bych měla atmosféru přirovnat k jiným dílům, tak mi na mysl určitě přijde Monogatari série, ale bez ecchi prvků, či Mononoke bez psychedelických barev.
Valvrave the Liberator se svými dvanácti díly a nově vycházející druhá série... Sci-fi, mecha a... Celkem komedie, akce a moc pěkně graficky ztvárněno, má hlavu a patu, chytí a nepustí a... pak vám dá po držce... Nebo aspoň pokud jste citlivější osoba jako já, tak vám opravdu nakope do zadku a dá vám červenou kartu 😃 Jop, hlavní hrdina vážně umí převzít zodpovědnost za své činy... Tse X)
Suisei no Gargantia byla představena již na animefestu a už zde si našla spoustu fanoušků... a oprávněně. Narozdíl od výše jmenovaných má mangu (hallelujah!).
Sci-fi, kde se velice rychle dostaneme mimo vesmírné téma a zůstane nám pouze mecha a úžasné prostředí a příběh jak vytrhnutý z Vodního světa s Kevinem Costnerem (mám ten film opravdu ráda). No, ono jediný rozdíl jsou postavy, tajemné sdělení o vetřelcích a onen mecha, jinak je vše zachváno...
A klasika pro fanynky - hrdina je fešný bělovlásek X)
Další zprávy jindy, musím si to osvěžit 😃