Julie: tak náhodou gekončíka mám, a pokud bys pročetla forum domácí mazlíčci, tak bys viděla i fotky. Nicméně tady je k tomu opravdu účelnější a asi trochu neprávem opomentué forum.
Gekončíka nočního jsem dostala i s terarkem asi v listopadu. Vím, že se dožívají až 20ti let. Já mám samičku, ale než jsem to zjistila, tak jsem ji pojmnovala Rendl podle pohádky Příšerky s.r.o. Má 20 cm, je tedy dospělý/á. Krmím cvrčky, které kupujeme v jednom zverimexu. Je několik velikostí cvrčků. kupujeme asi ty střední a menší. Používám minerální a vitaminovou směs, ve které vždy před krmením cvrčky "vyválím". Má tam misku s vodou kterou denně měníme.
V térárku má domeček - jakýsi keramický..kmen? Je to ve fotkách. Dál kameny a ruličky od toaleťáku, kterými probíhá. Jako podestýlku mám teď papírové utěrky, a to protože jsem měla písek, ale Rendl ho sežral a byl hospitalizovaný v nemocnici v Brně. Měl těžkou zácpu, též odkazuju na fotky ve druhém foru. Každý večer ho rosíme, svítíme mu žárovkou 60 W od 10:30 do 22:30. Zimování neprovádím, protože se vzpamatovává z léčby.
Jinak doporučuju pročíst stránky na netu, stačí zadat do googlu. Na stránkách bazos.cz nabízejí chovatelé za přijatelné ceny gekončíky. I v atraktivních barevných formách. Ceny 200 - 400 Kč. Chov mi nepřijde náročný a gekončík je naprosto mírumilovné zvíře.