Lili Neriel: to akože sú draci mimozemšťania? Aj to je možné,lebo mne osobne sa draci moc nepodobajú na dinosaurov alebo jašterov...
synibe Hmm, to je zajmavý nápad. Dokonce by do toho zapadaly i některé pověsti, v nichž draci přinesli kulturu a písmo a učili lidi.
girappawt Trochu OT ale mne to nedá Synibe vieš čo mi tá povesť ešte pripomína? Alien vs Predator Tam tiež prišli Predátory a priniesli ľudstvu kultúru ktorá sa potom rozdelila.
[smazaný] ja mam jednu teoriu,ale nesmejte sa..pls. -podla mna draci boli nieco ako dinosauri no mali k nim blizsko,a dinosauri boli okridelni a neokridleni(podobali sa dnesnim vtakom) ale neokrid. dinosauri sa nechceli podobat vtakom ale chceli byt napr. ako Velociraptor a tak im narastli kridla a stali sa z nich draci...asi to je blbost co?
Saphi Ale, ale... je to jedna z teorii, tak nevim, proc by jsme se Ti meli smat 🙂 Nahodou o tom uvazujes docela dobre, ze by draci mohli byt zivocisnym druhem, ktery se vyvinul z nektereho z predatoru v praveku. Takhle to z ni i docela realne.
Neriel Spirit:dalo mi docela práci se v tom vyznat,ale myslim si že to neni špatná teorie...myslim ale že mezi drakem(západní typ) a okřídlenym velociraptorem je docela velkej rozdíl ve stavbě těla a nejsem si jistá jestli by velociraptor byl schopnej lítat i kdyby měl křídla...
Saphi Ono par tisic let volne evoluce udela svoje... teda za predpokladu, ze by v obdobi kridy ne vsichni tihle tvorove vyhynuli. Pak uz by stacilo, aby se nejaky tenhle druh dostatecne dobre ukryl pred zraky a pozornosti ostatnich a mohl se v klidu vyvijet.
[smazaný] Neriel: jj to da pravdu ale toho velociraptora som uviedol len ako priklad,lepsie nez nejakeho brachiosaura s kridlami... a s evoluciou napr. hmyz ked vychadzal ako prvy na povrch z vody tiez bol velmi velky a aky je teraz
Lili Spirit: náhodou aj brachiosaurus by bol dobrý príklad,lebo niektorý draci su tiež tak velký a mohutný...
synibe pokud jde o evoluci, tak velikost moc roli nehraje. co bylo malé, může být za pár milionů let největší mezi živočichy.
Lord_Erik Anebo co bylo velké může být teď úplně prťavé. Ale dovolil bych si krapet nesouhlasit - velikost může být jedním z faktorů ovlivňující vývoj druhů. Ovšemže ne ten nejhlavnější, ale svou roli má - tedy především jde o to, aby druh nevymřel než se vyvine.
synibe jasne, velikost třeba hrála velkou roli, když dopadl meteorit. velcí vymřeli a svět ovládli drobní savci a hlodavci, kterým stačili skromné podmínky, minimum stravy a velmi rychle se množili a přizpůsobovali.
Trigo Tak pozor,předpokládá se že vyhynuli všichni tvorové delší než jeden metr,ale třeba Compsognatus by mohl přežít..
Trigo Taková ještěrka na dvou nohách lovil ve smečkách,mohls ho vidět v Jurském Parku2,když sežrali toho vojáka
Lord_Erik Tak to už si teda nevzpomínám ^^ Ale díky, až zas někdy budu sledovat JP 2, tak si ho vysleduju