Gawarin: Jak nechápeš? Obrázek je hlavně duchovní předmět, nikoli hmotný... Navíc, pokud někdo dělá digitální tvorbu, tak by si ho tím neuvěřitelně omezil... Mít originál je opravdu super věc, ale posílání je sakra drahé, pokud chceš obrázek ochráněný a ač to zní sprostě, někteří si to se svým přístupem k jejich dílům ani nezaslouží... Nejdůležitější je obrázek samotný a ne ho za každou cenu žmoulat v ruce... Pokud ho chce mít někdo na nástěnce si stěně, tak si ho minimálně může vytisknout a nebo má tlamu a může se s autorem domluvit, ale někoho vyloženě tlačit... Klidně se vsadím, že jestli bude povinnost obrázky posílat, tak aspoň tak třetina možných účastníků odpadne... Min to můžu říct s upřímností za sebe, nemám peníze ani na snídani, stěží si můžu dovolit posílat acea za desetikábli, natož pak svoje soukromé výměny do zahraničí... A ještě každý měsíc posílat stuženou A4 s tím, že ani nemám zaručeno, že dotyčný dodrží svou část? Na to jsem asi moc držgrešle či sobec, ale za sebe to vidím jako hotovou věc...
Tohle je tedy můj postoj s tím, že věřím, že není zas až tak ojedinělý...
A co se týká formátu: Blue to napsala mnohem líp jak já, zcela souhlasím s tím, že když už se jeden hlásí, tak aby udělal radost a udělal to pořádně a ne aby si odčmáral svou A5tku a dostal za to čmáranku pro sebe :3