Je tu někdo, kdo se aspoň trochu zajímá o živlovou magii? Jestli ano, tak mi určitě dá zapravdu. Vše kolem nás se skládá z pěti základních elementů/živlů - oheň, voda, vzduch, země a akáša. Hodně zhruba se dají živly připodobnit fyzickám podobám techto živlů, ale je to opravdu hodně zhruba. Pátý živel akáša je tím, který ostatní živly spojuje a drží podromadě. Tolik něco málo z teorie. Praxe už je drobet záživnější
Při vysoké schopnosti koncentrace lze jakýkoliv živel (kromě akáši) nahromadit a zhustit, a to kdekoliv. Jsou popsány případy lidí (převážně jogínů), kteří dokážou ve svém těle natolik nahromadit živel ohně, že na svém těle dokážou během krátké doby usušit mokrý hadr, stejně tak lze nahromaděním vzdušného živlu snížit na chvíli svou tělesnou hmotnost, pokud stojíte na váze, je to dostatečně průkazné, a takle se dá pokračovat u všech živlů.
Zpět k drakům. Jedno ze základních živlových cvičení s živlem ohně je vytvoření ohnivé koule, kterou je možno živlem vzduchu poslat jakkoliv rychle kamkoliv (prakticky když zmizí u dohledu, klesá rapidně možnost ji ovládat). Tímto způsobem jde např. zapálit svíčka na vzdálenost nekolika metrů, ale to jsou pouze doprovodné fenomény, které nejsou hlavním smyslem živlové magie. Draci, jako astrální stvoření samozřejmě ovládají tento druh magie, takže pro ně není problém chrlit oheň, házet ohnivé koule, vodní draci s úspěchem vytvoří z ničeho vlnu, apod.
Předpokládám, že se teď do mě pustíte, že jsem se asi zbláznil - už jsem na to zvyklý, ale na okraj, není nad osobní zkušenost