A zmrazi si papulu co?? to je este nepravdeopdobnejsie ako ten ohen. A co ked nic nechrlia??

Tak v tom pripade ten moj ma imunitu voci vybuch HaHa

• [smazaný]

Drak,kterej nic nechrlí je přerostlá ještěrka.(To byla sranda!)

• [smazaný]

Ovšem když se to vezme z jine stranky. Tak by to teoreticky mohl být druh ještěra (podobně jako had (ten ovšem vytváří jed)) ,který v sobě má řekněme "plynové ústrojí" ,které vyrábí vysoce hořlavý plyn. A ten se hromadí v "plynových kanalcích v tlamě a při potřebě vystřikován směrem z tlamy ven. Vystříknutí plynu by mohlo být doprovázeno malým výbojem ,který by způsobil jiskru. Ale nevím co by způsobilo výboj.

Ta jiskra je právě největší problém...Já jsem spíš pro mísení dvou kapalin :-)
A tady je něco od DarkElfa co psal na Pevnosti.cz:
Tak jsme se díval na ten elthylen 🙂

a:

nevzniká v chloroplastech, ale syntéza probýhá normálně v cytosolu buněk 🙂 Základní ingredience je acetyl - CoA a něco jako přenašeč funguje S- adenosyl methionin (taková aktivní CH skupina 🙂
Poté vzníká meziprodukt (aminocaklopropan karboxylová kyselina), která se rozpadá nejen na ethylen, ale i na kyanid 🙂
...z toho by pak mohl vzniknout i trojná vazba acetylenu, který by měl s kyslíkem mnohem lepší efekt. to by šlo desaturázou.. pomocí kyslíku a železa 🙂

Teď nastává otázka, jak je to pro draka energeticky vhodný 🙂 spíš si ymslím, že si ten acetyln někde schaňoval na proteinech, něco ve stylu albuminu, a pak v případě potřeby by se uvolnil. Ale asi by to nemohl být neomezený zdroj.

....ale má to jedno malé plus.....tenhle drak by měl nejen ohnivý, ale i docela slušně jedovatý dech (no kdyby nenastala ta první jiskra 🙂

• [smazaný]

Řekněme že by měl pysky žáruvzdorné. K reakci která by to celé zapálila by došlo mimo tlamu. V tom pripadě by draka zasahl jen žár.

Jj, podobně jako v Dračím srdci
Jen bych chtěl podotknout že si nejsem jistý jestli existuje nějaký žáruvzdorný organický materiál

• [smazaný]

To jo asi maš pravdu... Ale když pak chytí rýmu nepomůže mu ani azbeztovej kapesník

• [smazaný]

Ta jiskra by mohla vzniknout otíráním zubů o sebe.

• [smazaný]

Niki: špatná myšlenka to není ,ale na věčině historických obrazů jsou draci s otevřenými ústy když chrlí oheň. A navíc by plamen vznikal v hubě a ten drak by se zřejmě popálil.

• [smazaný]

Hele,to vymyslel jeden hoch z chatu.

• [smazaný]

Jo jasně.Já mám větší mozek!

• [smazaný]

Já mám názor, že ta jiskra by mohla být obyčejná elektrická jiskra, dyť existují tvorové, kteří produkují proud. A teoreticky žáruvzdorný organický materiál jsou kosti. Takže kdyby měl drak ty žlázy na konci tlamy součesně s nějakou hodně tvrdou a odolnou chrupavce podobnou jakousi vystýlku, tak by to možná i šlo.

• [smazaný]

No to je taky možný....

• [smazaný]

Muj nazor je, že dračí tělo dokaže vyrobyt nějaké dvě chemikálie, které se při smíšení vznítí. Samozdřejmě je skladuje odděleně.

• [smazaný]

Krona Ale bo to moye bit tak ze je jedna laka a pri strete so vzduchom sa vznieti.

• [smazaný]

Sidhail: Nebo tak

To s těmi kapalinami je hodně pravděpodobná věc.Nechci nějak rozmíchávat debatu, ale kdosi kdysi mi tvrdil, že draci mají dvojí plíce, velké čtyřdílné ohňovéa pod nimi dva skované menší váčky-plíce ledové. Nijak víc to však nerozváděl. Navíc jsem i na podobný případ narazila v úryvku v jedné knize, ikdyž tam to bylo popsáno poněkud pochybně.

Běžný jev? Ehm...můžeš dát příklad které zvíře v přírodě chrlí oheň? :]
Nad ledem se taky uvažovalo..doporučuju přečíst drakovědné články v Drakovědě>Drakověda>Dračí dech

Pravidla Souhlas se zpracováním osobních údajů