smikeč.679:
1.-2. Zober si vedro múky alebo uhoľného prachu a vedro kvapaliny. Ktoré sa premiešáva lepšie alebo dokonalejšie. Tento argument je podľa mňa nespochybniteľný .
Príklad . Výroba strelného prachu. Prvotné metody boli založené na rozdrvení zložiek naprach a zmiešavaní . Časom sa však ukázalo, že miešanie v kvapaline znamená mnonásobne lepšie premiešanie a mnohonásobnú výkonnosť.
Takéto drobné pevné štruktúry sa niekedy označujú ako prechod medzi pevným a kvapalným.
3.S tým pieskom to bol príklad. Prášky vykazujú vysoké trenie vzhľadom na trenie, ktoré vyvoláva kvapalina.
Nepoprieram, že aj na kvapaline možno dosiahnúť trenie ale je na to potrebná väčšia energia.
4.Stále pravdepodobnosť vzniku malých ale nie nezanebbateľních štruktúr je veľmi pravdepodobná .
5.Nie to bolo konštatovanie.
Ale rád by som chcel počúť ako si predstavuješ ten orgán a vlastne princíp vypudzovania. Ja si myslím, že ak by niečo také malo existovať potrebovalo by to nielen zásobník prachu ale aj zásobník plynu prípadne vnútotelové prevetvenie s plúcami, aby malo čo poháňať. To ale vzniká nebezpečentstvo kontaminácie dýchacích systémov tak neviem .
Ja viem život tak plastický až to bere dych, chceš počuť model môjho draka vrhajúceho gama-lúče namiesto ohňa?