Yeyra: Zřejmě máš pravdu. Jenomže ona ta moje teorie se sama nenapíše. A mě se zas nechce čekat Někdy třeba v kuse napíšu i 30 stran, to se mi stalo dvakrát, psala jsem to dva dny po cca 14 hodinách, takže jsem psala téměř v kuse a to mi múza službu nevypověděla
Celena: Tak už se těším
P.S.
Jinak mám ke své teorii v podstatě jen toto. Ale myslím si, že by se Vám tato teorie mohla líbit, tak snad ji neodsoudíte. Připomínám, že je to jen částečná myšlenka a potřebuje hóóodně dopilovat a dobrousit.
Teorie dlaků
Dlaci jsou éterické bytosti, které přebývají v lidských duších jako symbionti. Energie, kterou se tito symbionti živí, pochází z lidského těla. Oni z této lidské energii získávají tzv. pralátku, která jim umožňuje vytvářet magickou sílu. Symbionti dlaků jsou, dalo by se říci nesmrtelní, protože jsou jen jistou formou energie.
Vlkodlaci
V éterickém těle těchto dlaků existuje jiný druh pralátky, než jaký je u drakodlaků. Tento druh pralátky je dalo by se říci sám od sebe neškodný. Je ovlivněn silou měsíčních paprsků a působením měsíce. Pokud se měsíc nachází v úplňku, duše vlkodlaka sílí. To se projevuje i na jedinci, v kterém „žije“ tento symbiont. Síla je přeměňována ve fyzickou sílu – tzv. bolest. Proto se při úplňku Vlkodlaci mění na to,čím doopravdy jsou – na dravé bestie.
Když se člověk mění ve Vlkodlaka, éterická duše symbionta utlačuje lidskou duši, tzn., že sílí. Pokud zesílí natolik, že je lidská duše téměř utlačena, nastane fyzická změna ve Vlkodlaka. Vlkodlak je označení pro fázi proměny z člověka na Dlaka, ačkoliv někteří toto tvrzení odmítají.
Drakodlaci
Drakodlakem je označován takový člověk, jehož duše přijala dobrovolně duši Drakodlaka. To znamená, že zde existují dvě éterická těla, která žijí ve vzájemné symbióze a navzájem se tolerují. Jak jsme uvedli v teorii Vlkodlaků, pralátka, kterou se živí éterické tělo Drakodlačí duše, má jinačí složení, než jaké má pralátka éterického těla v těle Vlkodlaka.
Podotknu jen, že o té tzv. pralátce se zmiňovali už starověcí filozofové. Možná jste v občance brali filozofy, kteří dumali nad tím, odkud jsme se co bylo dřív: zda tělo nebo duše. Tuhle teorii, jak je vidno, jsem si vypůjčila a přetvořila k obrazu svému.