Dramida: Wau, je to velice zajímavá teorie, ale platila by jen na planetu Tweilan (nevím, proč používám Wereldian, když je ti její jediný světadíl) a její měsíc Bonaturel. Totiž Země a Tweilan jsou celkem vzdálené planety. Určitě by tak velký a zároveň tak malý meteorit, aby nezničil faunu a flóru na Zemi a zároveň vymrštil velký kus hornin do (přinejmenším) vedlejší sluneční soustavy.
Ale mohlo by se stát, že ten Meteorit narazí do Země, odmrští tím kus planety i se zárodky života a pak rozdělí Bonaturel a Tweilan. Jen přemýšlím, jestli by se to za 4 000-2 000 let stihlo (i když rozdělení proběhlo asi před 9 000 lety, musely být planety doformovány už před 4 000 let). Heh, taková možnost mě doopravdy nenapadla.
Jinak, nevím, jestli na encyklopedie by byla dobrá. Asi jo. Zvlášť pro můj přehled. ale přesto, to, co by bylo v té "encyklopedii", by se znovu objevilo v příběhu, aby mohl vystupovat bez toho. (a k tomu mám už nějaké scény, kde se vše vysvětluje...tedy většina)
Edit:
Celena: Taky mi přijde, že je to nejdůležitější celého příběhu.
Napadlo mě (dnes ve škole), že některé knihy chtějí poukázat na problémy doby a nebo historie. V historii se také vyvražďovaly národy (a určitě si všichni vzpomeneme na Slavníkovce či Vršovce, ale to byly rody. To však stejně patří v vyhlazování). Zkus se nějak (třeba na to) vymluvit. Ale neberte mě do slova, jen mě to napadlo.
Edit2: Už jsem to vyřešila kompromisem. Nechtěný zásah cizí osoby.