[smazaný] wouááá ale zas tak ťažké to neni teóriu netreba...ale je dobré mať niekoho,kto s tým pomôže.Podobne ako Zet mi s tým pomohol dedo,tak trochu robí krajinky,ale zas ja som skorej na abstrakciu.A na draky no Ale som odbočil od témy olej má jednoduchom svoje čaro Niky: normalka ti závidim,mi máme na ZUŠ také stuchliny že až
Dragonia no o Geniovi jsem uvazovala pred tim nez jsem narazila na Trust a co jsme cetla jednu recnezi tak je to vylozene na blbnuti nez na nejou praci apod....
Flaiming Arrow: kupodivu jo, co jsem zatim zkousel tak ten Genius je opravdu lepsi nez ten Wacom Volito2. Sice ma tezci pero, ale jde opravdu poznat ze ma vyssi rozliseni a rozhodne jsem byl mile prekvapen pri pouzivani pritlaku. Prechody pritlaku jsou mnohem plynulejsi nez u volita (taky ma dvakrat tolik pritlaku), jde to dobre videt pokud kreslite napriklad stetcem co meni mnozstvi barvy podle pritlaku. Dale je u nej dobry gumovy drzak na pero (u Volita se furt ztraci, neni ho jak k tabletu pripevnit) a take ze jsou prilozene 2 nahradni hroty (u Volita se nedaji hroty menit a nejsou na veky). Navic je u Geniusu i pekna aplikace na ovladani winu tabletem (jeste jsem moc nezkousel, ale vypada to uzitecne). Akorat si nemuzu na tlacitko na peru nastavit vlastni klavesove zkratky...takze si tam nemuzu nastavit akci "zpet" pro photoshop 🙁 no bez toho se nejak obejdu.
Arrow Flaiming: Jsem rád, že se ukázalo že Tvá volba byla pravděpodobně dobrá a doufám že ten tablet vydrží i víc než jen po dobu záruky. Na funkce tlačítek si snadno zvykneš. Já třeba ve photoshopu na všechno používám klávesový zkratky. Jediný co mi dělalo problémy, je druhej konec pera. Ve photoshopu na něm mám nastavenou funkci "guma", ale například v IE funguje jako tlačítko "zpět". Takže když jsem večír po tmě coural po netu, tak jsem se hrozně divil, proč po klepnutí na odkaz, se odkaz neotevře a vrátí mě to o stránku zpět, než jsem zjistil že držím pero obráceně...
Arrow Flaiming: Hlavně by mě zajímalo, zda poznáš nějaký rozdíl mezi tím tabletem co máš teď a tím co jsi měl půjčenej (teda pokudto taky nebyl Genius) ...samozřejmě myslím rozdíl při práci, ne ve vzhledu
Flaiming Tak uz mam konecne svuj vlastni tablet G-Pen 450 🙂 Budu se snazit na nem delat co to pujde, tak snad budou i nejake vysledky...
[smazaný] hm,draci...pracuje tu niekto s GIPMom?lebo nejako sa mi podarilo v tom okne s nástrojami vyplúť tú spodnú časť s rozšírenmi možnosťami a neviem sa k tomu dostať...hepl pls
Therihar Segoy: Hodně je používají Olven a Dragarta. A docela dost se toho probralo v tomto fóru, zkus zalistovat do minulosti a nejdeš
[smazaný] oki D a netušíte o nejakom inetrnetovom shope,alebo normalnom papiernictve kde by sa dali zohneť a niečo o cenách?
Dragarta Jediny v CR je Zlata lod v Praze...na Slovensku vazne nevim🙂 A cena jest nyni 135kc za kus🙂 Copak, chces si je poridit? Drahy konicek🙂)
Arrow Flaiming: genius má nižší rozlišení. Já používám Wacom Graphire4 Classic A6, kterej je sice dvakrát tak drahej jak Genius ale má dvakrát větší rozlišení a hlavně bezdrátový a bezbateriový pero. Genius tablet Mousepen 8x6 je sice A5 ale má menší rozlišení a hlavně musíš pořád dobíjet nebo kupovat baterky do pera. A říká se že Genius nemá tak kvalitní výrobky, ale tablety dělá v licenci Wacom , takže nevim co je na tom pravdy...
Flaiming mam doraz...Jaky tablet je nelepsi poridit cenove tak kolem 1500? tablet zapujceny Dragartou jsem nechal doma,a uz me strasne svrbi tlapy od nicmenelani. Tak chci konecne nejaky tablet koupit... a jakto ze je Genius tak levny?
Flaiming Arrow: Prave ze ty Geniusy maji uplne stejne rozliseni, jako ten tvuj zminovany Graphire4. Viz AlfaComp . Ale jsou tim prave az podezrele levne...Baterka pro me neni problem, to bych prezil.
Arrow hmmm... zajímavý Chtělo by to někde sehnat výsledky nějakého srovnávacího testu, ale pochybuju že se o tablety někdo až tak zajímal. Wacom o sobě tvrdí, že je světová jednička a má jedinečné technologie, takže si myslím že se platí hlavně za značku. Oni jsou prostě "někdo" a proto jsou drahý. Docela by mě zajímalo, jaké skušenosti mají s tablety členové infa, kteří je používají. Takže kdo máte skušenosti s nějakou jinou značkou než Wacom ? Ozvěte se prosím... Já jsem s tím svým úplně spokojenej. Na to co já nakreslím mi bohatě stačí a že je jen A6 mi vůbec nevadí. A úplně nahradil myš, kterou už vůbec nepoužívám.
Sachmet No Wacom je jednička. Ale co sem tak šmejdila netem, tak jsem zjistila, že i třeba s tabletem Trust se dají dělat pěkná díla. Takže to hodně závisí i na autorových zkušenostech.... Já třeba Trust nemám ráda....a Genius neznám, vím že dělají dobrý optický myši, ale tablet jsem nezkoušela. Podle mě to pro začátek postačí. Já mám Wacom Graphire4 Classic XL
[smazaný] skorej hrozia copicy tak tablet tie zhanam hlavne pre segru,ta je taky maniak...no musm ešte pogoogliť