Gretienem jo a mozna ten papir tak zavrhujete ale ja uz sem videla dost obrazu od profesionalu olej na papire..originaly...kamoska maj v baraku nekolik takovych odrazu od vcelkuu dobreho malire ja se vam podivam jak se jmenuje...
Dragarta To je možné,ale není to jen tak fláklý na obyčejný papír...může to být buď papír lepší kvality, nebo speciálně napreparovaný pro olejomalbu
Gretienem sak kdo rika ze to tam jen tak flakam?🙂 postupuju podle toho jak se to ma po vrstvach a tak...
Dragarta Nedávám Tě za příklad :o) Ale melem tu pořád o tom samým..co hodit na chvíli olejovky do kouta... v tvorbě se rozebíraly uhly a rudky. Používáte je??
Olven Ono ne ze by to neslo malovat olejem na papir. Problem je asi pak v om udrzovani. Po delsi dobe (hmm... proste az to vic vyschne) muze malba praskat, jak ten papir bude mekky a ohybatelny. Ale da se to resit prilepenim papiru k tvrdemu podkladu. Docela dobry je na to karton, nebo cokoli podobneho. Jeste lepsi sololitova deska ale ta je zas tezka. Platno je tutovka ale na pokusy to neni. Fakt nevim. Kazdy asi casem prijde na to, co mu vyhovuje.
Gretienem jono ja cu platno na jare pokusim se treba o nakou krajinku nebo neco podobnyho... uhlem kreslim malo.. vlastne se zjitli ze ho ani nemam doma ale ted nekdy si ho pdu konecne koupit🙂 ale dela se mi s tim dobre
[smazaný] Já používám především tužku, s uhlem i rudkou se mi sice pracuje také dobře, snad bych řekla i lépe a snadněji než s tužkou. Ale asi právě pro to ji používám. Jinak si myslím, že se jak s rudkou, tak s uhledm dobře stínuje. Jednou jsem kreslila portrét (Froda Pytlíka, mimochodem. ) hnědočervenou sépií ... je poněkud mastnější než rudka či uhel (nebo ne? Zase se v tom až tolik nevyznám, ale je to můj dojem. ) a o to hůř se s ní stínuje, ale na druhou stranu se nerozmazává ...
Dragarta Rudky a uhly jsou snad ta nejlepší technika na figurální motivy.Především ty větší formáty. Na draky ve velkým určitě taky.Pár jsem zkoušela a nevypadalo to zas tak špatně:o)
Gretienem nojo ve velkym ale delej s tim detaioly na A4 ze😃 dneska sem kreslila draka ve skole pro jednoiho cloveka tak sem se s tim docela parala a vybarvovala sem to i supiny sem mu udelala a jedna píp ucitelka mi to roztrhala to me vazne dozralo byt to naky hnusny tak nic nerikam ale ja se s tim tak param...
Dragarta A důvod roztrhání??? Mno dělala jsem rudkou draky na A4 i docela detailně,ale to už je dávno a se špatnou anatomií takže raději nepropaguju
Dragarta Jej jo taak Jsem teda fakt ráda že mi drakování v hodinách prochází..kreslím v každé volné chvilce takže to musím propašovat i do školy
Gretienem no ja prave taky a vsichni uvitele to snasi dobre jen tahle s prominutim krava mi to roztrha a skrci!
Dragarta Uhel je černý...přírodní uhel je spíše tmavší šedá. Naopak umělý lisovaný je krásně černý...zařezává se i do špičky a na detaily se dá skvěle použít. Rudka je buď světle nebo tmavě hnědá (sepie).
Dragarta A ještě poznámka k tématu asi kilometr zpět...rozluštila jsem záhadu tužky číslo 1!! Tužka jednička se rovná 3B !!
Gretienem Drag:to si jako vzala vsecky tuzky ze snaceni H a B a porovnavala s 1?😃supr ja se tesim ze je konecne vikend a mam cas na poradne kresleni..oelj pastel barvy atd..prez tyden nemam cas vracim se kazdy den domu nejdriv po 6 a to uz je tma a blbe se kresli..🙂
Dragarta No já kreslím vždycky tak do půlnoci...to se mi zase kreslí nejlíp A ty tužky..mě se to zdálo podezřelý že vždycky pracuji s tužkou 1 a k tomu 4B protože jsou s měkkostí jen kousek od sebe. A pak jsem koupila další zásobu jedniček a nich napsáno 1 - 3B
Gretienem jo ja taky ale jen jednobarevny tuzka propiska a tak ale kdyz pracuju s barvama tak se mi dela blbe pri lampe protoze vydava jine svetlo nez je denni... jio? to ja musim jit prozkoumat svoje tuzky
Dragarta No to já samozřejmě taky...větší věci si nechávám na víkend domů nebo až na nějaké prázdniny...na intru jednak nemám na tohle soukromí a taky by vychošky asi nebyly moc nadšený kdybych jim tam svou šikovností něco sprasila
Gretienem nojo to ja kdyz maluju tema olejovkama v obyvaku tak mamka hned at nezaspinim parkety..😃 kdy budes mit ten web?