Sachmet No, tak jsem uložila fonty do Windows/Fonty. Otevřu Word, ale oni se mi tam ty fonty nenačtou.
Dragarta No jasně...a nejlepší je když dáš dva obrázky kreslený pastelem lícem k sobě...trochu s tím pohýbeš a to pak uvidíš věci...dva obrázky v jednom
Gretienem jo ale jinak kreslim dara jednickou no proste mekyma tuzkama bo to dela hezci stopu ale taky to zalezi na papire kdyz na mekky papir tak je skoro jedno jakou tuzko mam vsechny vypadaj skoro stejne ale trojka se mi zda skoro na nic...
Gretienem tyjo jak si tady ctu sem absolutni amater😃 hmm tak abych to shrnula tak ja kreslim skoro vsim co je po ruce tuzku mam jednu a propisku taky a to sou moje kreslici nastroje😃 ale cmaru porad.... no a fixovani...tos jednou sem ve skole delala obraz pastelama tak to ucitelka zafixovala ale jinak to doma nemam a to kreslim i pastelem a ze bych si to dala do folie tak to taky ne😃 ja mam vsechny obrazy a obrazky at sou malovany cimoli nahazeny na jedne hromahe😃 taky dobry puseb uskladneni ne?😃
Sachmet No já pro babičku. Dostala jsem to za úkol od otce. Ty olejovky jsou nejpomalejší schnoucí barvy na světě. Už mi to schne tři dny a ještě to není celý.
Dragarta Jo to jsou ale to je právě jejich výhoda...třeby ty hnusný tempery už mě dost štvou...uděláš tah a hned je to suchý takže to nezměníš jen dál a dál přetíráš do zblbnutí...
Dragarta JJ anilinky...júúúú to jsou barvišty....i když teda vodní techniky moc nemusím...bývám do nich dotlačena:-))
Gretienem noooo to ze se olej redi terpentinem tady vazne nikdo nevedel😃...ehm...😃 jo tempery sou hruza s tema ani vubec nedelam je to na nic... jo a akvarel to je zas jine s tim se dela good🙂 ja nevim ale me jedny barvy anilinky mebo akvarely vydzi dlouho...nemyslim ze bych je spotrebovala rychle..🙂
[smazaný] mě anilinky taky vydržej dost dlouho, narozdíl od temper, proto s nima už nemaluju...Blbý je, že olejem je nejlepčí malovat na plátno a to se pak značně prodraží...
Jantara Tempery jsou super! Víte kolik je zábavy, třeba když máte namalovat nějaký obrázek se spoustou ploch, ale nechcete aby to bylo nějak zuřivě barevné? Zkuste použít jen jednu barvu např. zelenou a mícháním vytvořit třeba až 25 odstínů. Je to kouzelné. Ale je pravda, že z těch tubiček ty barvičky rychle mizí. Temperou mám namalovaný jeden obrázek v rubrice Obrázky, ale tam zrovna toho míchání moc není a je to takové neohrabané.......
[smazaný] 2JD: já proti temperám nic nemám, maluje se snima dobřa, ale když se pustíš do něčeho trochu většího, tak máš po barvičkách...
Gretienem no ja nevim ale ja dokazu s normal akvarelem namichat jeste veci mnozstvi barev to neni problem....
Dragarta Heh to já jsem před prázdninama nakoupila šílený kvantum temper....těch velkejch samozřejmě...no a že jak začnou prázdniny vrhnu se na velký A1 dračí plakáty...no a jak to vypadá teď?? Barvy zastrčený v šuplíku nenačatý...no holt nebyl čásek noo
Gretienem jono cas na velke obrazky toho musi byt hodne...proto je delam jen hodne malo... ted sem rozmalovala jeden akrylovy "obraz" na A1 a nemam vubec cas to dokoncit...aspon ze drak uz je hotovej😃
Gretienem njooooooo a jaka je ten kun technika? mam kamosku co kresli tak stredne dobre ale kone umi fantasticky a ta delala jednoho olejem fakt dobry🙂