Hmm, ty MARVY Uchida linery vypadají dobře a za 30 korun... nedají se sehnat taky v Praze, nevíte? Používám linery od Faberu, které jsou sice skvělé, ale mám jich jen pár, brzy mi dopíšou.
Mimochodem, jak jste na tom s linery a obrušováním jejich hrotu? Já s tím mám nějaký hrozný problém, vždycky hrot obrousím než mi to dopíše... :'D U hliníkových Copiců se to dá řešit náhradním hrotem, ale je to teda sakra drahé řešení (dobudoucna si budu asi vydržovat jen tu jejich 0.05 jehličku, ta je fajn). =(
Arredie: jestli máš Zlatou loď kousek, možná by mohlo být zajímavé se poradit s prodavačkami a pak si třeba pořídit nějaký tubus nebo něco a vzít si tam podle pocitu a dojmu pár různých jednotlivých archů papíru. 🙂 Nařezat si je můžeš sama, jak ti to bude vyhovovat a vyzkoušíš jich skutečně několik za míň peněz (aspoň myslím, nevím, co teď ty archy stojí).
A Dragarta má pravdu. Ačkoli i ten Bristol je dobrý, ono dost záleží na tvém stylu, tedy jestli těmi pastelkami kreslíš a nebo maluješ. Hutnější nános barev vyžaduje hrubší povrch (ideálně s menším zrnem), to poznáš na omak.