Slaya: Abych pravdu řekla, nemám tušení, jak dlouho obrázek vydrží. Ale musím říct, že po jednom dni vypadá stále použitelně. A na této technice mě nepřestává fascinovat, že se dá dál do obrázku zasahovat. Dnes jsem do něj dokreslovala jednu vlnu. Na druhou stranu bych nerada, aby to vypadalo, že se na papír nebo na papír nanesený křídový prach nandá tuna gelu. To určitě ne. Spíš na něj nanáším tenké vrstvy, do nich nanesu trochu křídového prachu a poté si začnu hrát nejlépe s papírovým stírátkem, a do obrázku kreslím rýhy (například to, jak se z křídla dračice tvoří oblouk vlny). Pokud bych měla napočítat, kolik vrstev jsem na obrázek nanesla, těžko bych se dopočítávala nějakého rozumného konkrétního čísla
.
K Tvému dalšímu dotazu bych napsala jen to, že vlastně ani nevím, jestli někdo takovou techniku používá. Určitě to ale nebude nápad století
, ale v mém případě mě tato technika napadla sama. Takže by se dalo tvrdit, že je to můj nápad. A vlastně je, jelikož jsem dlouhou dobu předtím hledala nějakou netradiční techniku, která by se dala realizovat tradičními médii. Takže asi tak