Eleweth Artemis: Já s nima maluju furt, takže opravdu můžu vřele doporučit. Mají krásné lesklé barvy a jsou ideální i na kombinování s jinými technikami (obzvlášť dobře vypadají na podkladu z copiců či vodovek). Není zač 🙂
Eleweth Ar: Ty jsem nezkoušela, ale Polychromokám se rovnat určitě nemůžou ale tak já budu mlčet, mám averzi na koh-i-noorácké pastelky a mohla bych znít zaujatě 😃D
Saurro Artemis: Osobne Koh-I-Noor ako značku príliš nedoporučujem a jo asi mám na nich stejnú averzi ako Eleweth xD Ja tiež preferujem značku Faber-Castell minimálne všetky kresby, čo tu mám sú robené nimi 😃 a kombinujem ich s akvarelovými Derwentkami a vypadá to úplne fantasticky
Tracey Artemis: ja od nich mam Mondeluzky, nejake Polycororky a jeste nejake Omega Jumbo, ale sbirka se postupne rozrusta jak chodim kolem toho KohINoorackeho papirnictvi a kupuju si kusovky 🙂
Leovigil Tracey: no abych pravdu řekla já mám kohinoor cestou do školy, takže tam taky zabloudim a neřikam že si tam občas něco nekoupím člověka to prostě donutí
Sybila Artemis, Tracey: Taky souhlasím, já pěstuju Mondeluzky a kdybych si stěžovala, bylo by to na ukřižování Já osobně Koh-I-Nor preferuju...
Saurro Tracey: no jo hold niekomu nemusia sadnúť ja mám doma od nich 2 sady a jediné na čo sú mi je, že akurát zaberajú miesto Nope, každý si nájde tie svoje obľúbené
Eleweth Tak každý preferujeme to svoje, ale myslím, že kdybyste čichly k jiným značkám, taky byste koh-i-noor opustily ale to je jen má (možná stupidní) domněnka, však ať si každý používá, co mu vyhovuje, o tom to přeci je
Yeyra Já mám velkou sadu akvarelových Mondeluz od Koh-i-nooru a nemůžu je vynachválit. Vyhovuje mi, že jsem krásně měkké a hlavně to, že jsou akvarelové, což využívám čím dála častěji.
Saurro No hlavne je základom vyskúšať aj iné značky 😃 A keď sme pri tom 😃 má už niekto skúsenosti so značkou Daler-Rowney??? objavila som v jednom krámku ich uhly mám doma len tie Giocondy a tie mi moc nevyhovujú
Eleweth Saurro: Daler-Rowney beeeer 😃 to je výrobce Bristolu - mám od ně jeden blok na airbrush a jeden aquarellák <3 já tu objevila olejovky, ale teď na ně nemám
Tracey No ale na druhou stranu, ja vetsinu svych grafickych "orgii" delam na kompu, takze, pastelky mam jen na male veci typu aceo ci conbadge, takze si je kupuju hlavne s myslenkou "snad tu pastelku nekdy nekde pouziju" 😃
Dragarta Koh-i-nooru se da odolat uplne jednoduse. Vedle vchodu do baraku mam prodejnu Koh-i-noor a jeste jsem si tam nic nekoupila 😃 Ale kdyby mel nekdo zajem tak stale prodavam nejvetsi sadu lehce pouzitych Mondeluzek ;D