Jj, ryby se nemají házet do akvárka hned po založení. Mělo by to být tak těch 14 dní, já to nevydržela a zarybnila jsem to asi po týdnu - 8 dnech nebo tak nějak.
Taky se mi pak některé živorodky poněkud přiotrávily, ale částečná výměna vody to naštěstí včas zpravila. 
Tady jsem našla jeden článek o prvním nasazení ryb:
Teď začíná dilema, kdy nasadit do akvária ryby. Jestliže nemáte možnost zaběhnout nebo naočkovat filtr, máte asi minimálně týden (až měsíc) než nasadíte první ryby. V případě naočkování filtru to jde urychlit a zkusit první odolné ryby vypustit již po pár dnech. Předtím doporučuji změřit množství NO2 (dusitanů) ve vodě. Již při nízkých hodnotách jsou pro ryby toxické a pokud je naměříte, znamená to, že biologická funkce filtru ještě nedělá, co by měla (není divu, vyžaduje to čas). Nitrifikační bakterie totiž přemění toxický amoniak, který vylučují ryby právě na toxické dusitany a ty se teprve poté přemění na ducičnany NO3. Na množství dusičnanů již ryby nejsou tolik citlivé a snesou i vyšší množství. (Dusitany z vody použijí rostliny jako živiny a také se odstraní při pravidelné výměně vody).
V každém případě nic neuspěchejte a ryb vysaďte pro začátek jen několik. Až se filtr přizpůsobí dané zátěži, můžete po několika dnech, lépe týdnu přidat dalších několik ryb, přičemž průběžně kontrolujte hodnotu NO2. Nezaběhnuté akvárium ještě nemá dostatek bakterií na kompenzování případných nečekaných výkyvů amoniaku, dusitanů nebo oxidu uhličitého, což může způsobit otravu ryb nebo dramatické výkyvy pH s následným úmrtím.
O zcela zaběhnutém novém filtru se dá mluvit nejdříve po 1 měsíci (4-6 týdnů)! Proto buďte v této době nanejvýše opatrní k jakýmkoliv změnám v akváriu. To platí i v případě krmení - pokud budete překrmovat a ve vodě se začne rozkládat nespotřebované krmivo nebo velké množství detritu v důsledku nadměrného krmení, může to mít opět fatální následky.
V ideálním případě byste měli počkat měsíc před vysazením ryb, ale z vlastní zkušenosti vím, že takhle dlouho čekat nikdo nechce.