Nó a Eluše si taky pořídila akvárko
Respektive jsme zdědili akvárko po přítelovo rodině, protože rybičky jim chcípaly..., no bodejť by nechcípaly, když byl permanentně vypnutý filtr i světlo a akvárko bylo zahumusené až běda.
Zatím jsem provedla důkladné čištění, koupili jsme rybičkám kytku (předtím tam měly jen umělé a ty šly okamžitě pryč) a dvěma zděděným mečovkám jsme přikoupili ještě pár kámošů, několik neonek a paví očka. V sobotu se chystám na akvaristickou burzu v Plzni přikoupit ještě nějaké kytky, nějaký tmavý písek na dno a nejspíš i 2-3 krunýřovce nebo pancéřníčky. Ráda bych vytvořila biotopové akvárko zaměřené na Jižní až Střední Ameriku (jen velice přibližně, jde mi o to, aby tam nebyly ryby z Afriky nebo Asie a podobně), ale to asi ještě nějaký čas zabere. Jednou třeba nahodím nějaké fotky 
A proč to sem píšu v první řadě? No tak především se přiznám otevřeně, že nejsem akvarista a když už si pořizuji nějaké zvíře, snažím se si o něm nejdřív co nejvíc nastudovat - což mi tentokrát okolnosti tak docela nedovolily. Samozřejmě už se snažím svůj informační deficit průběžně co nejrychleji napravit, ale pokud mi má k tomu někdo co říct, všechny názory a případné rady uvítám