Allpa: to nebyl žádnej útok na tebe, to byla dobře míněná rada, protože jsem si prošla tim samym. Taky mě na některejch akva forech lynčovali že to je málo apod. Proto ti nic nevyčítam, taky dělám chyby a s akvaristikou začínám.
Srovnávat to s tím že jinde se maj hůř, nebo že dřív se měli hůř to mi nepřijde jako argument. Nechováme zvířata přece proto, aby jsme se srovnávali s ostatníma. Měli bychom chovat pro ty zvířata jako takový, což znamená i to, snažit se jim poskytnout co nejlepší podmínky! Ryba nemá hlas aby jí řekla že jí něco schází.
Mě by právě akva s jednou rybkou taky přišlo takový pustý, proto si chci pořídit větší akvárko a jako dominantu tam mít betty a k nim hejnko razborek a na dno několik pancíků.
už se nemůžu dočkat.
Kytky tam nejsou jen kvůli kyslíku. Odbourávají i škodlivé látky a pomáhají udržovat stabilitu v akvárku. Což je u těhlech malých hodně důležité, protože se v nich snáž rozhodí ta rovnováha. A navíc to pak i vypadá líp a beťák se tam nebude nudit 
Já netvrdím, že jsi trapič zvířat, ani že by ses měla podělat z každé normy, mě některé taky přijdou nadsazené, ale ty základní pravidla mají svůj důvod. Takže chovat beťáka v holém akvárku bez kytek s tím že on přece dýchá nad hladinou... to zní jak něco co by poradila prodavačka v petcentru 😃 prostě bych tam dala tmavý akvarijní písek na dno, nějaký pěkný kámen a pár kytek 😉 (kameny bacha, když je poliješ troškou octa, nesmí šumět. Pokud šumí nejsou vhodný do akva. A nejlépe je pak před dáváním do akva ještě vyvařit)