tak sem byla včera ve Vaňkovce v Brně jo.. myslím, že mi tu někdo psal, že tam mají pěkné bety atd. Jako draci, ubohé, polovybledlé a nešťastné bety víte v čem? v těch malých plastových kelímkách s víčkem, co vám do toho dají salát v lahůdkách. Bez světla, tepla, čehokoliv. Každej tam jen ležel v koutku své krabičky!!
nicméně jdu k pokladně a koukám na to rybí žrádlo. Výběr byl, říkám slečně, že potřebuju sušené komáří či pakomáří larvy, že můj beťák nic moc jiného nechce. Tak mi je podala a říká:
prodavačka: no ale to ho nemůžete krmit jen tímto, musí mít i rostlinnou stravu.
já: já vím, na internetu jsem četla že potřebují rostlinnou složku, nasekala jsem mu salátek, ale to nechtěl
prodavačka: smích - tak to je jasny, že to nesežere (a podala mi nějaké malé rybí granulky)
já: aha aha, no já se snažím mu to jídlo střídat, četla sem, že každý den něco jiného
prodavačka: cože? copak vy ho krmíte denně? (dívala se na mě jako na dementa - WTF?)
já: ano, maličké dávky, četla jsem to na netu, že ne kopu najednou, ale 3x denně maličko. vždy to hned sežere
prodavačka: no ale ho můžete krmit maximálně 3x týdně! přežíráte ho a on vám zdechne
já: (v hlavě mi projely všechny roky kdy jsem měla rybičky a krmila je denně) no, já jsem to tak četla na netu a moje beta je nádherná a obrovská
prodavačka: jakejsi škleb, no nevim teda
druhá prodavačka: ale můžete ho krmit denně, pokud to hned sežere a nešpiníte mu vodu, tak to nevadí, je zvyklej tak
zaplatila sem a šla sem. Jako ta mě zdrbla přitom ty jejich bety, no jako nevim nevim.