Taaak, dneska mi tatínek domů konečně přivezl konstrukci na mé npová akvárium 1 metr x 1,5 m 🙂 cca 450 litrů ^^ je v sedmém nebi
Momentálně mám cca 18 litrového prcka, ve kterém jsem si dřívě chovala závojnatky, dospělého karase a jesena 🙂
Poté jsem přešla na již zmiňované betty splenders\bojovnice
K těm se hodlám obět vrátit, ryby jsou to úchvatný.
Rubby: Tohle je takřka neřešitelný problém... Janta to zkoušel velmi suveréním způsobem a nic... Po půl roce se tam vrátili, ale zkusit to můžeš:
Pokuď máš možnost dát rybky mimo, nech písek v akvárku týden vyschnout, kdytky dej zvlášť a očisti a pak to znovu naaranžuj... Minimálně na půl roku máš od šneků pokoj...
Bohužel jsou velmi osobité a buď vám vysekají celé akvárko a nebo budou vycházet, ale to nikdy nevíte... měla jsem spolu dva samce, neni pravidlem, že se zabijí, ale trhají si docela brutálně ploutve a proto se stává, že zemřou hlady-nedokážou doplavat ke žrádlu...
K bichirkovi kalabarskému... Pro chov je doporučeno min 25O litrů akvárko na jeden kus... Mám ho už přes rok... ve 18 litrech a má se skvěle... Bohužel je to sviňák dravější jak bety-dokonce mi s přehledem po tom roce během týdne rozsekal oba pancířáčky, kteří by měli být schopni přežívat s piraněmi-úplátil je o kameny...