tak, ja svuj fotodarek taky dostala. Sigma 55-200 je fajn a uz se nemuzu dockat az si ji vyzkousim pekne na stativu v terenu 🙂 prijemnym prekvapenim byl "chranic" objektivu ktery byl take v baleni. Ted uz mi kocour nemuze svym nenechavym cumakem oslintat skla 😃 nicmene vse ma sve pro i proti. Za cca 5 000 nemuzu cekat zazraky takze uz jsem se seznamila s nezvykle hlasitym servo ktere provazi automaticke ostreni (pokud to jen trochu jde, ostrim manualne takze mi to az takove vrazky nedela, horsi to bude treba s focenim wildlife) a druhak mi prijde ze mi fotak necekane ztezkl. Samotny 350D nepatri k lehkym fotakum, kdyz k tomu pripocitam na fotograficke pomery zatracene tezky batterygrip a objektiv, uz je to docela slusny "dobecek". Jinak jsem taky zkousela externi blesk (nebo zableskovou jednotku - chcete-li) patrici ke stare analogove zrcadlovce. Clovek si vzdycky muze vybrat. Tahle tezka vecicka na 2 tuzkove baterky je sice nejspis starsi nez ja ale nezda se ze by ji to nejak ubralo na kvalite. Takze mam vlastne dve volby. Muzu si koupit moderni blesk za cca 4 500, ktery si umi nastavit i expozicni hodnoty a dalsi funkce nebo si zajdu do bazace a za par korun si koupim neco takovyho. Vzhledem k tomu ze nepatrim mezi stastne majitele 4 500kc si budu volit tu druhou moznost. Nicmene to zase predbiham, zatim o blesku v dohledne dobe neuvazuji 🙂