Odpusťte, ale tak mne tak napadá, jaký je rozdíl mezi řemeslem a uměním ve fotkografii?
Dobře zvládnuté řemeslo je povedená fotka (třeba jako to jezero nebo většina jiných fotek zde) umění je pak tam, kde vezmete tuto fotku jezera a pověsíte ji obráceně.
Ano, samozřejmě byste nejdříve museli tu fotku s tímto záměrem vyfotit tak aby konpozce vyhovovala obrácenému postavení.
A když už si sem píšu své nesmysli, přiznám, že mi něco na té fotce nesedí (připadá mi málo ostrá) samozřejmě je to do značné míry dáno počasím, pak asi stoupala pára z jezera (která ovlivnila ostrost, ačkoli tomu dodala atmosféru) a obecně to má pochmurnou atmosféru způsobenou tou tmavostí i nízkou ostrostí(?). Rovněž bych měl výhrady ke kompozici, břeh (vodorovnou linii) téměř přímo uprostřed záběru nepůsobí dobře (o to víc, že je to snad i mírně nad) (ačkoli kvůli vysokému stromu na levém kraji, dle heraldiky pravém okraji, by nebylo moudré posunout záběr/objektiv výš, nadruhou stranu možná šlo vybrat jinou část břehu (místo neznám tak těžko říci), navrh ta sušina vypadající jako stožár tam taky ční tak divně, až nepřirozeně, i když s přírodou se člověk nikdy nedomluví).
Vzato kolem a kolem, bych to radši postavil vzhůru nohama nebo alejspoň na výšku (k čemuž ta linie téměř v půlce vybízí) aby to vypadalo na sdělování velké myšlenky.
Omlouvám se, fotograf nejsem, ale fotografování jsem měl krátce jako předmět a chyby se hledají tak snadno... (každopádně je ta fotka i tak moc pěkná a nemyslím to jako urážku, jen jsem chtěl připomenout pár věcí na něž by si měl fotograf dát pozor, nesledovat jenom technickou stránku, řemesla fotografování, ale i kompozici a pozorně vybírat co, kdy a za jakých podmínek fotím, ale to asi stejně beztak všichni vědí, tak si mě nevšímejte).