Dragonia: jo tak to je jina, S5800 je bes co jsem nekde videl nejake ukazkove fotky 🙂
Manualni ostreni maji vsechny ty nizsi Fuji fotaky divne (nevim jak S9xxx rada), u S6500 se alespon ostri krouzkem a uprostred se zobrazi nahled na stred fotky, takze je lip videt co je vlastne zrovna ostre, ale i tak je to porad bes...
IR mne hodne nadchlo, filtr zas takova investice nebyl (v ramci moznosti a toho kolik treba stoji dobry polarizak🙂, ale byl jsem zklaman tim, ze zrovna objektiv u S6500 neni na IR foceni dobry, dela na stredu ruzne intenzivni rozplizlou svetlou skvrnu pri vetsine svetelnych podminek, takze udelat s tim alespon uchazejici fotku je docela problem (ono to jde trochu doretusovat v PC, ale kdyz je tam sedy flek neudelam uz s tim nic). Podobny problem ale byva i u nekterych objektivu zrcadlovek (ten se ale snadneji meni🙂, pokud chcete nekdo fotit IR, je dobre si predem zjistit jestli to pujde s vasim fotakem/objektivy (ja kupoval S6500 brzo pomerne a jeste nikde na netu nebyla zminka ze by s ni IR nekdo zkousel, na druhou stranu je to skvely stroj a nezbavim se ho jen kvuli tomuhle)...
Problem je v tom, ze se vsechna optika dela tak, aby fungovala ve viditelnem svetle a vic se neresi... a nekdy to funguje dobre i v IR a jindy ne....
(treba tady je videt ten zesvetleny stred, sice byla snaha o upravu, ale stira to detaily v tom miste...
)
Souhlas s tim, ze by asi byla ta Dragonisova HDR fotka lepsi v barve, ale zase z ni mam pocit, ze to je focene dost v oparu, takze kdo vi... nejspis vi proc skoncila cernobila.
HDR hezky vytahne barvy, ale nesmi se to podle mne prehanet, jako treba tady: http://digiarena.zive.cz/default.aspx?section=21&server=1&article=5275&chapter=51243 tam uz mi nektere fotky v clanku prijdou prilis umele...