Salamandra: to plne chapu lec i v 99% lidi kteri foti poprve si davaji zalezet aby meli !cely! objekt ve stredu (coz je z kompozicniho hlediska spatne. Kompozice na stred je obecne pokladana za nudnou, stereotypni a nezajimavou, jeji uplatneni se schvaluje v nekolika malo pripadech a zpravidla je to vedome poruseni kompozicnich pravidel clovekem, ktery je natolik zna ze si muze dovolit je porusovat - takhle by vypadal komentar prudery ktery nerespektuje zacatecniky 🙂 ) Co jsem chtela rict je ze napriklad ten usekly ocas neni chyba ani zacatecnicka. Nedokoncene hlavni motivy na fotkach se daji pochopit jedna-li se o momentky coz podle me neni tento pripad, tady se dalo chybce predejit prostym posunutim mobilu o par mm max. cm. Pochopitelne chapu ze kazdy nejak zacinal a nutno rict ze i ja zacinam neb sice se snazim rozbijet stredovou kompozici jak to jde ale stale se mi nedari proniknout do hlubin kompozice natolik, abych chapala a dokazala uplatnit v praxi nektera jeji pravidla a poucky. Ono povzbuzovat se musi, to je bezesporu pravda ale vseho moc skodi. Crateris jsem pochvalila treti fotku protoze se povedla barevne a tak jak pravdepodobne ona zamyslela. Ted budu bolestive uprimna - Abych mohla rict k fotce neco pozitivniho, musim na ni pozitivum videt. Coz se v pripade Crateris stalo u fotky cislo 3. Nejsem zastancem nejakeho opijeni rohlikem. Pisu pouze to co vidim. Pochopitelne to neznamena ze na tech fotkach nic pozitivniho neni. Vsechny kreativni obory se dnes a denne potykaji s tim ze kazdy vidi dane dilo jinak. Pokud mas k tem fotkam co rici, nebo jeste lepe, neco pozitivniho, jen do toho. Ja budu rada ze tu je nejaka protivaha. Neberu to jako jedovatou poznamku a neber tak prosim ani ty tu mou 🙂